STEPN, Toplu İşten Çıkarmayla İlgili İddiaları Yalanladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NFT spor ayakkabısı satan bir kripto oyun platformu olan STEPN, 100 işçiyi işten çıkardığına dair söylentileri yalanladı. Şirket, iddiaların asılsız olduğunu öne sürerek, bunun tam aksine işe alımlar gerçekleştirdiklerini açıkladı. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

STEPN İddialara Açıklık Getirdi!

Ünlü bir NFT ve oyun platformu olan STEPN’in finansal kısıtlamalar nedeniyle yüz personeli işten çıkarmayı planladığına dair raporlar sosyal medyada yayınlandı. STEPN’in sözcüsü, söylentilerin yanlış olduğunu ve şirketin yalnızca moderatörlerle bir fikir birliğine son verdiğini açıkladı.

Sözcü, son birkaç aydır katkı sağlamayan moderatörelerin hareketsizliği nedeniyle MOD ortaklığının sona erdiğini belirtti. Ayrıca NFT oyun şirketinin, şirket içindeki farklı rollerdeki çeşitli boş pozisyonları gidermek için aktif olarak yeni yetenekler aradığının altını çizdi. İşe alma kısmıyla ilgili olarak, STEPN’in resmi web sayfasındaki kariyer sekmesi hala aktif görünmektedir. İlgilenen adaylar, şirket içindeki çeşitli iş ilanlarına başvurabilmektedir. Ancak şirketin şu anda yetenekleri işe aldığına dair bir kanıt bulunmamaktadır.

Uygulama Artık Kullanılmıyor mu?

STEPN, 2021 yılında Move2Earn mobil uygulaması olarak piyasaya sürülmüştür. Kullanıcıların, NFT’ler ile kazanabilmesi için koşu sporu ayakkabıları satın almaları gerekmektedir. Spor ayakkabılar kullanıcıların, koşu ve yürüyüş gibi hareketli aktiviteler yoluyla STEPN’in yerel token’ı olan GMT’yi kazanmalarına olanak sağlar. Bu NFT spor ayakkabıları, bu yılın başlarında pazarın en popüler dijital varlıklarıydı. Ancak kısa sürede bu popülarite sona erdi.

Mayıs 2022’de STEPN, aylık aktif kullanıcılarda büyük bir artış kaydetmişti. Veri analiz firması Dune göre şirket, mayıs ayında 700.000’den fazla aktif kullanıcıya sahipti. Haziran ayı biraz daha kıt geçse de 478.000’den fazla aktif kullanıcı bulunuyordu. Ancak hacim hızla azalıyordu.

Eylül ayının sonuna doğru Dune, kullanıcı sayısının 51.000’in civarlarına düştüğünü açıklamıştır. Bu kullanıcı sayısı, mayıs ayındaki artıştan bu yana kaydedilen en düşük veri olmuştur. Buna ek olarak GMT, tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 80’den fazla düşüş yaşamıştır. Ayrıca OpenSea, oyun şirketi tarafından basılan NFT spor ayakkabılarının alım satım hacimlerinin azaldığını kaydetmiştir. İşçilerin benzeri görülmemiş işten çıkarılmasının, ayı piyasası hissiyatının ortasında sanal dünyadaki faaliyetlerdeki düşüşten kaynaklanması bekleniyordu. Proje hayatta kalmak için mücadele ederken, devam eden kripto kışı, aylar içinde 2 trilyon dolardan fazla parayı piyasadan silmiştir.

Şirket Yeniden Yapılanmaya Geçiyor!

STEPN’in kurucu ortağı Yawn Rog, Twitter’da şirketin yeniden yapılanma sürecinden geçtiğini duyurdu. Yawn, STEPN’in mevcut tüm kaynaklarını ana şirketi FSL’yi (Find Satoshi Lab) geliştirmeye adadığını belirtmiştir. STEPN’in ana şirketi FSL’nin ne üzerinde çalıştığı henüz belli değildir.

STEPN, insanların yürüyüş gibi günlük aktiviteler yoluyla para kazanmalarını sağlayan NFT ile ilgili birçok platformdan biridir. Diğer benzer projeler arasında SweatCoin, Step App (FITFI) ve Genopets yer almaktadır. Bu tarz Web3 girişimlerinin artış yaşaması piyasanın geleceği bakımından oldukça önemlidir.

STEPN, Toplu İşten Çıkarmayla İlgili İddiaları Yalanladı! yazısı ilk önce NFXHaber.com üzerinde ortaya çıktı.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
STEPN, Toplu İşten Çıkarmayla İlgili İddiaları Yalanladı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!