“Düzenleyiciler kriptolara çok fazla kafa yoruyor”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Para Birimi Kontrolörü (OCC) Michael Hsu, düzenleyicilerin teknoloji ve bankacılık gibi daha acil sorunlara odaklanmak yerine “kriptoya çok fazla zaman” harcadıkları konusundaki endişelerini dile getirdi. 

13 Ekim’de Reuters’a konuşan ve kriptolara karşı şüpheci tutumu ile bilinen Michael Hsu, kriptoların düzenleyici topluluktaki insanların aklının büyük bir bölümünü işgal ettiğine dair endişe duyduğunun altını çizdi. 

Hsu, 2021 yılının mayıs ayından beri OCC’nin yönetiminde ve Federal Bankacılık Sistemi’nin ve OCC’nin Baş Ekonomi Sorumlusu olarak görev almaya devam ediyor. 

Hsu, görev süresi boyunca kripto sektörünün hızla büyümesiyle ilgili “kırmızı bayraklar” sebebiyle düzenlemelere karşı ihtiyatlı bir yaklaşım sergilemek gerektiğini vurgulamıştı. Bununla birlikte Hsu, pek çok kez kripto şirketlerinin ve stablecoin’lerin etrafındaki standartların daha fazla denetlenmesi gerektiği çağrısında bulunmuştu. 

Hsu, Reuters’a “Kriptolara çok fazla zaman harcıyoruz. Çok ilginç, bunlar sıkıntılı konular… Ancak teknoloji ve bankacılık sorunlarıyla da bağlantılı. Sanırım şu anda bu konunun üzerine fazla düşüyoruz” açıklamalarında bulundu. 

Bununla birlikte Hsu, şu anda odaklanılması gereken başka konular olduğunu söyledi. Özellikle fintech ile ilgilenilmesi gerektiğini belirten Hsu, geçen ay da vurguladığı gibi ‘fintech’in sektörün hızla genişlemeye devam etmesi nedeniyle ciddi sorun ve krizlerden kaçınmak için ele alınması ve gözetim altında tutulması gereken bir konu olduğunu vurguladı:

“Akılları kripto ile meşgul etme ısrarı beni endişelendirmeye başlıyor. Bu konuya odaklandığımız kadar başka konular üzerine kafa yormuyoruz.” 

Para Birimi Kontrolörü, fintech’in gelecek için önem arz ettiğini ve bu yüzden de sektörün sürdürülebilir bir şekilde gelişmesine, uygun zamana ve değerlendirmelere ihtiyacı olduğunu belirtti. 

Hsu ayrıca, “Gelecek ‘fintech’dedir, o zaman geleceği doğru şekillendirelim” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Hsu’nun ‘fintech’ için geçerli düşünceleri, kripto alanıyla örtüşmüyor. Hsu, 11 Ekim tarihinde Harvard Hukuk Fakültesi’nde gerçekleştirilen bir konferansta kripto sektörünü, “olgunlaşmamış bir teknolojiye dayalı olgunlaşmamış bir endüstri” olarak nitelendirmişti. 

Hsu, ayrıca kripto sektörünün yenilikler yerine vahşi spekülasyonları beslediğini ve bunun da piyasada yatırımcılar üzerindeki “kaçırma korkusunu” (FOMO) tetiklediğini vurgulamıştı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
“Düzenleyiciler kriptolara çok fazla kafa yoruyor”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!