Ruslar arasında stablecoin kullanımı savaş sonrası arttı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blockchain analiz şirketi Chainalysis’in yeni raporuna göre, Ukrayna’yı işgalinin ardından ekonomik yaptırımlar uygulanan ve enflasyondan etkilenen Rusya’da stablecoin kullanımı artış gösterdi.

Blockchain analiz şirketi Chainalysis’in yeni raporuna göre, Ukrayna’yı işgalinin ardından ekonomik yaptırımlar uygulanan ve enflasyondan etkilenen Rusya’da stablecoin kullanımı artış gösterdi.

12 Ekim’de yayınlanan rapor, ağırlıklı olarak Rusların kullandığı hizmetlerde stablecoin işlem hacminin payının ocak ve mart ayları arasında, yani işgal öncesi ve sonrası yüzde 42’den yüzde 67’ye yükseldiğini ortaya koyuyor.

Bölgesel para aklama faaliyetleri konusunda uzman anonim bir kaynak, Chainalysis’e yaptığı açıklamada Rusya’nın SWIFT sisteminden çıkarılmasının, uluslararası işlemlerde kripto kullanımının görülmesini olası kıldığını, tercih edilen değişim aracının ise fiyat istikrarından dolayı muhtemelen stablecoin’ler olacağını söyledi.

Ağırlıklı olarak Rusların kullandığı hizmetlerde varlık türüne göre işlem hacmi payı, Temmuz 2021 – Ağustos 2022. Kaynak: Chainalysis.

Raporda stablecoin kullanımındaki artışın, savaşın başlamasından beri yüksek düzeylere ulaşan enflasyonda varlıklarının değerini korumak için ruble vererek stablecoin satın alan sıradan vatandaşlardan kaynaklanıyor olabileceği aktarılıyor.

Diğer yandan Chainalysis, geçtiğimiz yıl boyunca riskli kripto faaliyetlerinin oranı bakımından öne çıkan bölgenin Doğu Avrupa olduğunu belirtti.

Bölgedeki kripto para faaliyetlerinin yüzde 18,2’si riskli veya yasa dışı olarak sınıflandırılıyor. Doğu Avrupa’yı yüzde 15 ile Doğu Asya izlerken, üçüncü sırada Sahraaltı Afrika bulunuyor.

Şirket, Müşterini Tanı gerekliliklerini düşük düzeyde uygulayan veya hiç uygulamayan borsalar gibi riskli oluşumlarla ilişkili adreslerle gerçekleştirilen tüm işlemleri riskli faaliyet olarak değerlendiriyor. Yasa dışı faaliyet ise suçlu olduğu bilinen bir oluşumla ilişkili işlemler olarak tanımlanıyor.

Farklı bölgelerde riskli ve yasa dışı faaliyetlerin oranı, Temmuz 2021 – Haziran 2022. Kaynak: Chainalysis.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ruslar arasında stablecoin kullanımı savaş sonrası arttı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!