ABD’li Senatör Warren Liderliğindeki Bir Grup Teksas’daki Bitcoin (BTC) Madenciliğini Ele Alıyor: Mektup Gönderildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Senatör Elizabeth Warren liderliğindeki yedi Demokrat milletvekilinden oluşan bir grup, Teksas’taki Bitcoin (BTC) madenciliği endüstrisinin enerji kullanımını araştırıyor.

Senatör Elizabeth Warren liderliğinde çalışan bir grup, Teksas’taki Bitcoin madenciliği endüstrisinin enerji kullanımını ve ayrıca yerel şebeke üzerindeki etkisini araştırıyor. Araştırma grubu tarafından elde edilen veriler ışığında 12 Ekim Çarşamba günü Teksas Elektrik Güvenilirlik Konseyi’nin (ERCOT) CEO’su Pablo Vegas‘a bir araştırma mektubu gönderildi. Araştırma mektubunda Teksas’taki muazzam enerji talebinin eyalet şebekesini zorlayarak tüketicileri ve ABD iklim hedeflerini olumsuz etkilediğine dair endişeler dile getirildi.

Kripto madenciliği, zaten güvenilmez olan bir enerji şebekesine önemli bir ekstra talep ekliyor ve küresel iklim krizine katkıda bulunuyor.

Söz konusu raporda iklim üzerinde yaşanan anomalilerin madencileri önemli derecede etkilediği de belirtiliyor. Bu yaz aylarında yaşanan sıcak hava dalgaları sebebiyle yaklaşık 1 GW madencilik gücünün eyalet genelinde kapatıldığı biliniyor.

Buna benzer bir durum Bitcoin madenciliği ile öne çıkan İran genelinde de yaşandı. Elektrik kullanımının yoğun olduğu zamanlarda ve sıcağın arttığı aylarda madencilik faaliyetlerinin devlet tarafından kontrollü şekilde defalarca durdurulduğu bildirilmişti.

Geçen yıl Çin tarafından Bitcoin madencilerine karşı uygulanan net yasaklar madencilerin Teksas gibi bölgelere taşınmasına yol açtı. Yerel endüstri birliği ve lobi grubu Texas Blockchain Council’e (TBC) göre şu anda Teksas’ta yaklaşık 1,5 GigaWatt (GW) kripto madenciliği var ve 2023‘ün sonuna kadar şebekeye bağlanmak için 5 GW daha sırada bekliyor.

ERCOT madencilerden gelen talebin hızla arttığını belirtirken madencilerin şebekeye nasıl entegre edilebileceğini ayrıntılı olarak anlamaya çalıştıklarını ve bu yüzden uygulama onaylarını yavaşlattıklarını ifade etti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD’li Senatör Warren Liderliğindeki Bir Grup Teksas’daki Bitcoin (BTC) Madenciliğini Ele Alıyor: Mektup Gönderildi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!