Rio de Jenerio, emlak vergilerini kripto para ile kabul edecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Brezilya’nın Rio de Janeiro kenti, emlak vergilerinde kripto paraları kabul edeceğini açıkladı.

Brezilya’nın Rio de Janeiro kenti; 11 Ekim’de yayınlanan ve vergi mükelleflerinin, vergileri itibari paranın yanı sıra kripto para ile de ödeyebilmesine olanak tanıyan yeni bir kararname yayınladı. Kararnameye göre ülke, 2023’te mülkiyet vergisi mevsimini işletmek için kripto şirketleri arıyor. Bu hareket, Rio de Janeiro’yu vergi ödemelerinin kripto varlıklar ile yapılmasına izin veren ilk Brezilya şehri yaptı. 

Şehir, vergi mükelleflerinin birden fazla kripto varlık ile ödeme yapabilmesini ve kararın gelecekte diğer vergi türleri için de geçerli olmasını beklediğini belirtti. Kararname, ayrıca bu hizmetleri sunmak isteyen şirketlerin Rio de Janeiro’ya kayıtlı olması ve Brezilya SEC (Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) gerekliliklerine uyması gerektiğini vurguladı. 

Seçilen şirketler, kripto para ile ödeme hizmetlerini sağlayacak ve kripto paraları itibari para birimlerine dönüştürecek. Fonlar, vergi mükelleflerine ek bir maliyet olmadan ulusal itibari para biriminde şehre aktarılacak. Belediye Başkanı Eduardo Paes, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: 

“Rio de Janeiro küresel bir şehir. Bu yüzden, dijital finansal varlık evreninde teknoloji ve ekonomik gelişmeleri takip ediyoruz. Geleceğe doğru bakıyoruz ve ülkenin yenilikçilik ve teknoloji başkenti olmak istiyoruz. Rio de Janeiro, Brezilya’da kripto paralar ile vergi ödenebilen ilk şehir oldu.

Bununla birlikte, dünya çapında benzer aksiyonlar alınmaya devam ediyor. Geçtiğimiz eylül ayında ABD’nin Colorado Eyaleti de tüm vergilerin ödenmesinde kripto paraları ödeme yöntemi olarak kabul etmişti. Arizona, Wyoming ve Utah’ın yasama organları da vergi ödemelerini dijital varlık şeklinde kabul etmek için çalışmalar yürütüyordu. 

Rio de Janeiro’nun bu girişimi, ülkede kripto varlıklarının yaygınlık kazanması için gösterilen çabaların başka bir örneği oldu. Kısa bir süre önce yerel vergi dairesi Receita Federal do Brasil, ülkede ağustos ayı bilançolarında temmuz ayına göre kripto varlık bulunduran şirketlerin sayısının yüzde 6,1’lik artışla 12 bin 53’e çıkarak rekor seviyelere ulaştığını ortaya koymuştu.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Rio de Jenerio, emlak vergilerini kripto para ile kabul edecek
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!