Mona, yapay zeka destekli yeni 3D oluşturucusunu tanıttı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birçok Web3 etkinliğinin temel dayanak noktası olma özelliği taşıyan Yapay Zeka (AI), NFT oluşturmadan dolandırıcılık tespitine kadar birçok alanda merkeziyesiz teknoloji oluşumunun çok önemli bir rolünü üstleniyor.

Miami merkezli 3D metaverse geliştirme ve Web3 sosyal platformu Mona, malzeme tasarımı için yapay zeka destekli bir 3D oluşturucuyu tanıttı. Araç, platformdaki tasarımcıların ve içerik oluşturucuların kişiselleştirilmiş dijital alanları için materyaller oluşturabilmeleri adına AI mekanizmasına kelimeler girme yeteneği sağlıyor.

AI görüntü ve tasarım üreticisi DALL-E’ye benzer özellikler taşıyan MonaAI Material Generator, özellikle de metaverse ortamında kullanılacak “kesintisiz” ve gerçekçi kısımlara odaklanıyor. Mona ayrıca şu anda 4.500’den fazla tasarımcının araca erişebilecek platform üzerinde çalıştığı bilgisini aktarıyor.

Cointelegraph’a yaptığı açıklamada AI’nın, oluşturucular ve metaverse geliştiricileri için giderek daha erişilebilir hale geldiğini söyleyen Mona kurucu ortağı ve CEO’su Justin Melillo, özellikle yukarıda bahsedilen DALL-E ve şimdi de Mona’nın 3D malzeme tasarımcısı gibi araçlarla beraber giriş engellerinin azaldığını ifade etti.

“Önümüzdeki yıl için hedefimiz, bu araçları daha fazla içerik oluşturucu için daha erişilebilir bir hale getirmek.”

Diğer taraftan AI şüphecileri ise insan yaratıcılığının yerini alan otomatik sistemlere yönelik korkuya odaklanıyor. Melillo ise tasarım ve yapay zeka destekli araçlar söz konusu olduğunda, özellikle yeni başlayanlar için dijital dünyada inşa etmeyi daha erişilebilir hale getirdiğini söylüyor.

“AI genel olarak sanatçıların çalışmalarını değiştirmeye değil, güçlendirmeye yardımcı olacak bir araç olarak görülmeli. İnsan yaratıcılığının yerini hiçbir şey tutamaz.”

Yapay zeka, kozmetik tasarım kullanım örneklerinin dışında artık diğer metaverse tasarım stratejilerinde de uygulanmaya başlıyor. Bu tür örnekler, yetersiz nüfus sorunlarını çözmenin yanı sıra bireysel kullanıcılar için benzersiz oynanabilir senaryolar oluşturmak için kullanımını da içeriyor.

MonaAI Material Generator gibi bir teknoloji, dijital ortamda yüksek kaliteli benzersizlik sağlayan yapay zeka destekli mekanizmalardan birini oluşturuyor.

Melillo ayrıca AI’nın, Web3’ün benimsenmesini sürdürmeye yardımcı olacak bir araç olduğunu da söylüyor.

“Oluşturma sürecini kolaylaştıran araçları erişilebilir hale getirerek, blokzinciri aracılığıyla oluşturdukları ve paylaştıkları çalışmalarla daha fazla kullanıcıyı Web3’e dahil edebiliriz.”

CEO, son olarak AI’nın, Web3’ün ve metaverse alanlarının ilerlemesinde önemli bir rol oynadığını ve her ikisini de geleceğe ittiğini söylüyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Mona, yapay zeka destekli yeni 3D oluşturucusunu tanıttı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!