Valkyrie Funds, Bitcoin tabanlı ETF'lerini kapatıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin en büyük kripto para yatırım yönetimi şirketi Valkyrie Funds, yakında Bitcoin (BTC) tabanlı borsa yatırım fonlarını (ETF) kapatacak. 

ABD’nin en büyük kripto para yatırım yönetimi şirketi Valkyrie Funds, yakında Bitcoin (BTC) tabanlı borsa yatırım fonlarını (ETF) kapatacak. 

Şirket, 11 Ekim’de BTC’ye dolaylı yoldan yatırım yapma imkânı sunan ‘Valkyrie Balance Sheet Opportunities ETF’yi kapatmayı planladığını açıkladı. 

Ayrıca şirket, 31 Ekim tarihinde ETF’yi kapatmayı planladığı için Nasdaq borsasından Valkyrie hissesinin ‘delist’ edileceği belirtildi. 

Duyuruya göre, hissedarların 28 Ekim tarihine kadar hisselerini satmalarına izin verilecek. Ayrıca tasfiye esnasında hisselerini elinde bulunduran yatırımcılara da hisselerinin net değeri kadar nakit dağıtımı gerçekleştirilecek.

Şirket, komisyon masraflarının yanı sıra nakit tahsilatların tasfiyesi ve muhtemel dağıtımı ile masrafları karşılayacak.

Valkyrie, açıklamasında “müşteri talebini en iyi şekilde karşılamayı” hedeflediğini ve fonu kapatma kararının devam etmekte olan ürün incelemesinin bir parçası olarak alındığını söyledi. Şirket, daha sonra şunları ekledi: 

“Bu karar, şirketin yönetim kuruluyla birlikte gerçekleştirilen istişareler sonucu alındı. Fonu durdurma eylemi ise ilgili herkes için en iyi yol haritası olacağına karar verildikten sonra gerçekleştirildi.”

Valkyrie Funds, ABD’nin kripto para ETF’lerini ihraç eden en büyük şirketlerinden biri. Şirket, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) onay almasının ardından geçtiğimiz yıl ekim ayında ilk Bitcoin Vadeli ETF’lerini başlatan şirketlerden biri olarak biliniyor. ETF ürününe ise “Valkyrie Bitcoin Strateji ETF (BTF)” adı verildi. 

Yakında ‘delist’ edilecek olan Valkyrie Balance Sheet Opportunities, Aralık 2021’de başlatılmıştı. Valkyrie Balance Sheet Opportunities, ABD şirketlerinin bilançolarında Bitcoin bulunan menkul kıymetlerine yatırım yapma imkânı sunuyordu. VBB belirteci ile listelenen ETF; kripto saklama kuruluşları, borsalar ve alım-satım şirketleri gibi firmaları takip ediyordu. 

VBB’nin Nasdaq’da ‘delist’ edilmesine rağmen Valkyrie, BTF ve Valkyrie Bitcoin Madencileri ETF’si (WGMI) de dahil olmak üzere fon yönetimine devam edecek. Şubat 2022’de piyasaya sürülen WGMI’ın varlıklarının yüzde 80’i ise hasılatlarını ya da kârlarını BTC madenciliğinden elde eden şirketlerin hisse senetlerini takip etti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Valkyrie Funds, Bitcoin tabanlı ETF'lerini kapatıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!