Putin: Enerji ödemelerinde yerel para birimlerine yönelmeye devam edeceğiz

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, enerji ödemelerinde yerel para birimlerini kullanmaya yöneleceklerini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, enerji ödemelerinde yerel para birimlerini kullanmaya yöneleceklerini söyledi.

Rusya, Ukrayna’yı işgalinin ardından Batı ülkelerinin uyguladığı ekonomik yaptırımlar ile karşı karşıya kaldı. SWIFT, Visa ve Mastercard gibi uluslararası çoğu hizmetin ülkeden çekilmesinin ardından, ticari ödemelerde alternatif yollar değerlendirilmeye başlandı.

Ülkenin Devlet Duması Enerji Komitesi Başkanı Pavel Zavalny, “Çin ve Türkiye gibi dost ülkeler” ile enerji ticaretinde dolar yerine Rus rublesi, Çin yuanı, Türk lirası ve hatta Bitcoin ile ödemenin mümkün olabileceğini söylemişti.

Vladimir Putin, Milliyet’in haberine göre yeni açıklamasında Türkiye’de büyük bir gaz dağıtım merkezi oluşturulabileceğini söylerken, yerel para birimleriyle ticaret planının sürdüğünü aktardı.

Putin, şöyle belirtti:

“Avrupa için Türkiye’de büyük bir gaz dağıtım merkezi oluşturabiliriz. Rusya gaz dağıtım coğrafyasını genişletecek. Enerji tedarikinde yerel paralar ile ticaret yönünde ilerlemeye devam edeceğiz.”

Öte yandan, Rusya Merkez Bankası ve Rusya Maliye Bakanlığı, uluslararası ödemelerde kripto kullanımına izin vermek için de anlaşmaya vardı. 

Cointelegraph’ın haberine göre Rusya, henüz pilot aşamada olan dijital rubleyi 2024’e kadar piyasaya sürmeyi planlıyor. Ülke, Çin ile ticarette merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC) kullanmayı da değerlendiriyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Putin: Enerji ödemelerinde yerel para birimlerine yönelmeye devam edeceğiz
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!