El Salvador'da Lightning Bolt Card ile "dokun ve öde" devri başlıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

El Salvador’lu Bitcoin (BTC) sahipleri, yakında NFC kart okuyucularının bulunduğu her noktada BTC’lerini “dokun ve öde” özelliği ile harcayabilecek.

El Salvador’lu Bitcoin (BTC) sahipleri, yakında NFC kart okuyucularının bulunduğu her noktada BTC’lerini “dokun ve öde” özelliği ile harcayabilecek. Kartsız ödeme hizmeti, bireysel BTC işlemlerini kolaylaştırmak için Lightning Bolt’tan (LN) yararlanacak.  

Temassız kart ödemeleri günümüz dünyasında oldukça popüler bir hal aldı. LN’nin yardımıyla birlikte, bu hizmetlerden BTC sahipleri de yararlanabilecek. Bitcoin Lightning hizmetleri El Salvador’a CoinCorner tarafından getirildi. CoinCorner, ayrıca Lightning altyapı hizmetleri sunan IBEX ile ülkedeki işletmelere NFC desteği sunmak için iş birliği yaptı. 

Bolt Card olarak isimlendirilen Lightning ödeme kartı, 12 Ekim Çarşamba günü piyasaya sürüldü. CoinCorner, BTC’nin El Salvador’da yasal para birimi olarak kabul edilmesinin yanı sıra, ülkede genişleme fikrinin, şirketin çözmeyi umduğu kötü kullanıcı deneyimiyle ilgili bir sürü haber olduğunu belirtti. 

Bitcoin LN, Katman 2 ölçeklenebilirlik altyapısıdır ve günlük hayatta düşük maliyet ve ısrarcı işlem hızıyla bireysel kullanım ve harcamalara izin verir. “Dokun ve Öde” kart ödemelerinin uygulanmaya başlamasıyla birlikte ülkede kesintisiz BTC kullanıcı deneyiminin yolunu açacağı düşünülüyor. Bununla birlikte şirket, ülkede BTC kullanımının da artacağına inanıyor. 

El Salvador, 2021 yılında Bitcoin’i yasal para birimi olarak kabul eden ilk ülke oldu. O zamanlarda Nayib Bukele liderliğindeki hükümet, BTC’nin yaygınlık kazanmasının, çoğu banka hesabı olmayan vatandaşın maddi olarak bağımsızlık kazanmasına yardımcı olacağını umuyordu. BTC’yi yasal para birimi olarak kabul ettikten sonra dört ay içerisinde, ülkenin Bitcoin destekli cüzdanına 4 milyon kullanıcı katıldı. 

BTC cüzdanları 2022’nin ilk iki çeyreğinde 52 milyon dolar hasılat elde etti. Bununla birlikte ülkede Lightning tabanlı ödemelerin kullanılmaya başlamasıyla birlikte, bireysel ödeme sektörü BTC kullanımlarında artış görebilir. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
El Salvador'da Lightning Bolt Card ile "dokun ve öde" devri başlıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!