Singapur'dan Coinbase'e yeşil ışık: Faaliyet lisansı aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, Singapur Para Otoritesi’nden (MAS) ülkede kripto hizmetleri sağlamak için faaliyet lisansı aldığını açıkladı.

ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, ‘Singapur Para Otoritesi’nden (MAS) ülkede kripto hizmetleri sağlamak için faaliyet lisansı aldığını açıkladı. 

Coinbase Singapur CEO’su ve Güneydoğu Asya Bölge Müdürü Hassan Ahmed, Cointelegraph’a konuştu. Ahmed; Asya’daki işletmelerin kriptolara ilgi göstermeye ve benimsemeye devam etmesi nedeniyle, Singapur’un Coinbase için önemli bir kurumsal pazar olduğunu açıkladı. 

Ahmed, şehir devletinin uluslararası genişleme çabalarından ve platformun yerelleştirilmesinden sorumlu mühendis ekibiyle birlikte Coinbase’in Asya-Pasifik teknoloji merkezi olarak hizmet verdiğini de sözlerine ekledi. 

Öte yandan; Coinbase, MAS tarafından muaf tutuluyor ve halihazırda kurumsal platformu da dahil olmak üzere ülkede hizmet veriyordu. Ahmed, ‘Dijital Ödeme Hizmetleri’ sağlamak için aldıkları yeni lisans ile yerel platformlarla ortaklık kurmaya ve itibari para yeteneklerini geliştirmeye çalışacaklarını belirtti. 

Coinbase, ‘Singapur Kripto Para Birimi İşletmeleri ve Girişimleri Birliği (ACCESS)’ ve ‘Singapur Fintech Derneği (SFA)’ gibi Web3 topluluk gruplarıyla çalışmalar yürütmeye devam ettiğini dile getirdi. 

Hassan Ahmed, ayrıca şirketin ‘Advisory.sg’ye bilgi sağlamak için Singapur’daki yerel endüstrilerle birlikte çalıştıklarını ifade etti. ‘Advisory.sg’nin, düzenleyicilerden adaletli hukuk desteği almak için kurulan genç odaklı kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olduğu biliniyordu. 

Ahmed, “Endüstri dernekleriyle birlikte diyaloğumuzu geliştirmek, eşit düzenlemelerden emin olmak ve kripto varlık düzenleyici çerçeveye pragmatik bir yaklaşım sergilemek için iş birliği gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı ve ekledi:

“İstihdam tarafından bakacak olursak kripto endüstrisi heyecan verici, ancak bazen de kafa karıştırıcı. Bu yüzden, üyelere danışmanlık sağlamak için kâr amacı gütmeyen ‘advisory.sg’ gibi derneklerle de çalışıyoruz.” 

Related: Demand for talent in crypto less dependent on market as industry matures

Son olarak Ahmed, Coinbase’in Güneydoğu Asya’da hizmet sunma planlarından da bahsetti: 

“Güneydoğu Asya’yı, Filipinler ve Endonezya gibi pazarlarda kripto biriktirmek ve kullanmak için çok fazla talebin olduğu bir yerin yanı sıra Vietnam gibi Web3 oyunları ve trendler için bir yenilik merkezi olan ve kripto için ilerici çözümler sunan bir merkez olarak da görüyoruz.” 

Coinbase’in uluslararası ve iş geliştirmeden sorumlu başkan vekili Nana Murugesan, daha önce Cointelegraph’a şirketin Asya bölgesinde daha fazla genişlemeyi hedeflediğini ve “daha fazla [düzenleyici] netliğe sahip pazarlara odaklanacağını” söylemişti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Singapur'dan Coinbase'e yeşil ışık: Faaliyet lisansı aldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!