PayPal dezenformasyon maddesinin yanlışlıkla yayınlandığını söyledi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Online ödeme ağı PayPal, kullanıcıların dezenformasyon yapmaları halinde 2.500 dolar cezaya çarptırılabilecekleri tartışmalı bir politika konusunda geri adım attı.

Online ödeme ağı PayPal, kullanıcıların dezenformasyon yapmaları halinde 2.500 dolar cezaya çarptırılabilecekleri tartışmalı bir politika konusunda geri adım attı. Ödeme platformu, politika güncellemesinin “yanlışlıkla” yayınlandığını öne sürdü.

PayPal’in Kabul Edilebilir Kullanım Politikaları’ndaki geri alınan dezenformasyon maddesinin 3 Kasım’da yürürlüğe girmesi ve yasaklanan faaliyetler listesine “dezenformasyonu teşvik eden mesaj, içerik veya materyallerin gönderilmesi, paylaşılması veya yayınlanmasını” da dahil etmesi bekleniyordu.

But the screenshot of the policy says otherwise. PayPal caves after social media backlash. Read the full story below!https://t.co/5KX1d6O3RP pic.twitter.com/aWEdw86Xvd

— thetechstartups (@thetechstartups) October 9, 2022

PayPal, yeni maddeyle ilgili haber yapan kaynaklara yaptığı açıklamada AUP’nin yanlışlıkla güncellendiğini, kullanıcılara dezenformasyon yapmaları nedeniyle ceza uygulamayacağını net bir şekilde belirtti.

“PayPal insanlara dezenformasyon nedeniyle ceza uygulamıyor ve böyle bir dili politikamıza dahil etmeyi hiç düşünmedik.  […] Ekiplerimiz politika sayfalarını düzeltmek için çalışıyor. Yaşanan karışıklık için üzgünüz.”

Hem kripto hem de kripto dışı kullanıcılar arasında büyük bir tartışmaya yol açan madde, geri alındıktan sonra bile tepki aldı.

Lightspark CEO’su ve Eski PayPal Başkanı David Marcus, özel bir şirketin ona uymayan bir şey söylemeniz halinde cebinizden para almayı düşünmesini “çılgınlık” olarak tanımladı.

Tesla CEO’su ve Eski PayPal Kurucu Ortağı Elon Musk, Marcus’un gönderisini “Katılıyorum” diyerek yanıtladı.

Maple Finance Kurucu Ortağı Sid Powell, bu durumun, kendi kendine saklamanın neden önemli olduğunu gösteren, kitaplarda okutulması gereken bir örnek olduğunu söyledi.

PayPal is a good example of why you need to custody your own funds. Your finances used to be decoupled from free speech. Now custodying your own funds is the only way to safeguard that right for yourself

— Sid Powell ( ) (@syrupsid) October 9, 2022

Michaël van de Poppe ise fikrini kısa tutarak, “PayPal’in sonu” yorumunda bulundu.

The end of PayPal.
Buy #Bitcoin.

— Michaël van de Poppe (@CryptoMichNL) October 9, 2022

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
PayPal dezenformasyon maddesinin yanlışlıkla yayınlandığını söyledi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!