Balina baskılarına rağmen Bitcoin 20 bin dolarda tutunmaya devam ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC), 7 Ekim’de belirli bir işlem aralığında hareketlenmeye devam ederken balina direncinin oluştuğu kilit bir bölgeden geçemedi.  

Bitcoin (BTC), 7 Ekim’de belirli bir işlem aralığında hareketlenmeye devam ederken balina direncinin oluştuğu kilit bir bölgeden geçemedi. 

BTC/USD 1 saatlik mum grafiği (Bitstamp). Kaynak: TradingView

Grafikler yaklaşmakta olan kırılmaya işaret ediyor 

Cointelegraph Markets Pro ve TradingView’dan alınan verilere göre; BTC/USD paritesi, iki defa 20.400 dolar seviyesini kırmaya çalıştı. Ancak ikisinde de kırılım gerçekleşmedi. 

BTC/USD çifti, tüm hafta boyunca 20 bin dolar seviyesinde tutunmayı başardı. Bununla birlikte; ne boğalar ne de ayılar, trendi kırabilmek adına önemli bir hamle gerçekleştiremedi. 

Alım-satım şirketi Eight’in kurucu CEO’su Michaël van de Poppe, bu durumun değişmek üzere olabileceğini vurguladı. 

Michaël van de Poppe, Twitter’da bir gönderi paylaştı ve ABD’nin açıklaması beklenen işsizlik istatistikleri hakkında “Bugün büyük gün, işsizlik oranları açıklanacak” ifadelerini kullandı. 

“Fiyatların bundan sonra daha ağır hareket edeceğini tahmin ediyorum.”

Bununla birlikte popüler yatırımcı Cheds, BTC/USD çiftinin günlük grafiğindeki Bollinger Bantları’nın daralmasına dikkat çekerek sert fiyat hareketlerinin görülebileceğini belirtti. 

BTC/USD 1 günlük mum grafiği Bollinger Bantları göstergesi (Bitstamp). Kaynak: TradingView

Makro resim, Wall Street’in açılışından önce yavaşça dengelendi ve ABD Dolar Endeksi (DXY), önceki kayıplarını telafi ettikten sonra gözle görülür bir şekilde konsolidasyon sürecine girdi. 

DXY, haberin hazırlandığı sırada 112 puanda sabit kaldı. Bu da son yirmi yılın en yüksek seviyelerinin iki puan altında olduğu anlamına geliyor. 

ABD Dolar Endeksi (DXY) 1 saatlik mum grafiği. Kaynak: TradingView

“Şaşırtıcı” balina desteği onaylandı

Öte yandan BTC’nin tüm gece boyuncaki hareketleri, zincir üstü analiz kaynağı Whalemap tarafından hali hazırda açıklanmış olan teoriyi tasdik etmiş oldu. 

Related: Bitcoin repeats key bear market move as $19K becomes key BTC price zone

Balina alım-satım seviyelerine odaklanan veriler, BTC’deki 20.380 dolar bölgesinin daha yüksek seviyelere ulaşılması adına kırılması gereken önemli bir seviye olduğunu ortaya koydu. 

Bununla birlikte; Whalemap ekibi, Cointelegraph ile gerçekleştirdiği röportajda “BTC paritesinde balinaların 20.200 dolar seviyesinde birikmesi ve bu seviyenin kırılımının sağlanamaması, 20.380 dolar direnç seviyesinin iyi çalıştığını gösteriyor” açıklamalarında bulundu.

“30 bin dolar seviyelerinden gerçekleşen düşüşten bu yana desteğimiz değişmedi. 18 Haziran 2022’de balina cüzdanları tarafından biriktirilen 101.300 BTC, 19.174 dolardaki desteği oluşturdu. Ayrıca 20.380 doların ardından, 21.543 dolar seviyesinde bir direnç bulunuyor. Öncelikle, en azından 20.380 doların üzerine tırmanmamız gerekiyor.” 

BTC, gerçekleştirdiği iki denemede de başarısız oldu ve sonrasında 20 bin doların altına geriledi. 

BTC/USD Balina kümelerinmelerini gösteren açıklamalaı grafik. Kaynak: Whalemap

*Bu haberde paylaşılan tüm görüşler ve ifadeler, yalnızca yazara aittir ve ‘Cointelegraph.com’un görüşlerini yansıtmaz. Her yatırım ve ticaret hamlesi risk içerir; bu nedenle yatırım kararı verirken kendi araştırmanızı yapmanızı öneririz.”

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Balina baskılarına rağmen Bitcoin 20 bin dolarda tutunmaya devam ediyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!