Near Protocol ve Google Cloud’dan Web3 ortaklığı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Near Foundation, Google Cloud ve Near Protocol arasında Near’ın Web3 girişimi olan Pagoda’ya altyapı sağlayan bir ortaklık duyurdu. 

4 Ekim tarihli bir duyuruya göre, bu ortaklık Google Cloud’a, Near’ın Uzaktan Yordam Çağrısı node sağlayıcısı Pagoda’ya altyapı sağlayarak, Near hibe alıcılarına “teknik destek” sağlayacak. 

Merkeziyetsiz bir uygulama (DApp) olan Near Protocol, geliştiriciler ve kullanıcılar arasında kullanılabilirliğe odaklanıyor. Near Protocol, ölçeklenebilirliği elde etmek için parçalama teknolojisinden yararlanır. Aynı zamanda Ethereum’a da rakip olan Near Protocol, akıllı sözleşme yeteneğine ve PoS (Hisse Kanıtı) blokzincirine sahiptir. 

Şubat 2022’de başlatılan Pagoda, Web3 geliştiricilerine Near’da, Web3 projelerini ve blok zincirdeki merkeziyetsiz uygulamalarını başlatmak ve devam ettirmek için tam yığın bir araç takımı sunan girişim platformudur. 

Google Cloud’un dijital varlık yöneticisi Carlos Arena, bir ifadesinde şirketinin, Near geliştiricilerine “inşa etme ve ölçeklendirme” altyapı sağlayacağını söyledi. Arena, ayrıca şirketin, “blok zincire dayalı platformlarda yeni ürün ve hizmetler” için destek sağlamaya devam edeceğini belirtti. 

Google Cloud, geçtiğimiz Eylül ayında Binance’in akıllı sözleşme blok zincir platformu olan BNB Chain ile benzer bir iş birliği gerçekleştirmişti. Ortaklık, BNB Chain blok zincirinde ürün ve hizmet geliştiren girişimlerin, Google Cloud’un ölçeklenebilir, güvenli ve açık kaynaklı altyapı geliştirmesine imkân tanıdı. 

Öte yandan Google Cloud, geçtiğimiz ocak ayında blok zincir ekosisteminde gelişimi ve evrimini desteklemek için yeni dijital varlık ekibi kurmuştu. Dijital varlık ekibi, Google Cloud müşterilerine blok zincire tabanlı platformlarında yeni ürünler piyasaya sürmelerine, değer deposu alım satımları gerçekleştirmelerine yardım etmeye odaklanmıştır. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Near Protocol ve Google Cloud’dan Web3 ortaklığı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!