İtalya, mayıs ayından bu yana 73 kripto şirketine düzenleyici onayı verdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya genelindeki hükumetler ve düzenleyici kurumlar, kripto para şirketlerine yönelik oldukça dikkatli ve şüpheci bir yaklaşım benimserken İtalya, mayıs ayından bu yana 73 kripto şirketine ülkede faaliyet göstermesi için düzenleyici onayı verdi. İtalya’nın, başvuruda bulunan şirketleri diğer ülkelerden daha az incelemeye tabi tutması dikkat çekti. Ülkede onay alan kripto şirketleri arasında Binance, Crypto.com ve Coinbase’in de yer aldığı görüldü. Böylece söz konusu şirketlerin, ülkeden gerekli lisansı aldığı ve İtalya’nın kara para aklama yasalarına uygun bir biçimde faaliyet gösterdiği tescillenmiş oldu.

Aktarılan detaylara göre; İtalya’da düzenleyici onayı veren ‘Moneychangers Registry’, 18 Mayıs 2022 tarihinde faaliyete başladı. Kurum, düzenleyici onayı verdiği şirketlerden topladığı bilgilerle ilgili hala soru işaretleri olduğuna ve standartların 2023 yılından sonra netleştirilebileceğine işaret etti. Bu nedenle; onay alan kripto şirketlerinin, hala İtalya’da tam olarak denetlenmediği ve fon akışlarının net olarak kontrol edilmediği belirtildi.  

İtalya’da düzenleyici kurum, kripto şirketlerinden 10 adet bilgi talep ediyor

Öte yandan; kripto para şirketlerinin güncel olarak İtalya’da düzenleyici onayı almak için ilgili kurumlara yalnızca firma adı, e-posta adresi, internet adresi, vergi numarası, mali kod ve kripto ATM’si gibi herhangi bir fiziksel faaliyet noktası bildirmesi gerekiyor. Kurum, totalde bu şirketlerden 10 adet bilgi talep ediyor. Ek olarak başvuru sahiplerinin; kuruma bir kayıtlı ofis, idari ofis veya ofisleri farklı bir Avrupa Birliği ülkesindeyse daimi bir iş yeri adresi iletmesi de şart koşuluyor.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
İtalya, mayıs ayından bu yana 73 kripto şirketine düzenleyici onayı verdi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!