Tether rezervinden finansman bonolarını çıkarmaya devam ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Stablecoin ihraç eden kripto şirketi Tether, rezervinden finansman bonolarını neredeyse tamamen çıkardı. Şirketin finansman bonosu birikim değeri, 30 Eylül 2022 itibarıyla 50 milyon doların altına geriledi.

Tether CTO’su Paolo Ardoino, duyuruyu 3 Ekim’de paylaştığı gönderiyle yaptı. CTO, ABD devlet tahvillerinin de artık toplam rezervin yüzde 58,1’ini oluşturduğunu açıkladı. Devlet tahvillerine ayrılan miktar, yüzde 43,5 ölçüldüğü 30 Haziran’a kıyasla yüzde 25,1 artırıldı.

#tether portfolio update. Tether as of 30 September 2022 holds ~58.1% of its assets in US t-bills. Up from 43.5% on June 30 2022.
CP exposure is @Tether_to

— Paolo Ardoino (@paoloardoino) October 3, 2022

Finasnman bonoları, şirketlerin sattığı kısa vadeli borçlanma araçlarıdır ve genellikle çeşitli şirket faaliyetlerine finansman sağlamak için kullanılırlar. Devlet tahvilleri ise yatırımcılara en azından alım fiyatlarını ödemeyi garanti ederek “sıfır temerrüt riski” sunduklarından dolayı, finansman bonolarından daha stabil görülürler.

Tether, haziran ayında yaptığı açıklamada stablecoin rezervindeki finansman bonolarını azaltarak sıfıra indirmeyi hedeflediğini duyurmuştu. Ekosisteminin ve USDT’nin istikrarını artırmak isteyen şirket, bunun yerine kısa vadeli ABD devlet tahvilerine yöneldi.

Stablecoin ihraççısı, rezervlerinin şeffaflığını artırmanın da hedeflerinden biri olduğunu söyledi.

ABD New York Bölge Mahkemesi, geçtiğimiz ay Tether’dan USDT’nin dolar ile bire bir oranında desteklendiğini kanıtlayan belgeler sunmasını talep etmişti.

Ardoino, Tether’ın şeffaflık raporunun bir sonraki güncelleme tarihine ilişkin ise genellikle 45 gün süreleri olduğunu, fakat şirketin yeni denetçisinin bu süreci iyileştirmesinin ve zaman çizelgesinde azalma sağlamasının beklendiğini söyledi.

67,95 milyar dolar piyasa değerine sahip USDT, şu anda en büyük stablecoin konumunda.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Tether rezervinden finansman bonolarını çıkarmaya devam ediyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!