Nathaniel Chastain, OpenSea Mahkemesine Yeni Taleplerini İletti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yakın zamanda yayınlanan belgelere göre, çeşitli NFT’lerin borsalardaki önemli pozisyonlara gönderilmesini öngördüğü iddiasıyla dolandırıcılık yapmakla suçlanan eski OpenSea ürün müdürü Nathaniel Chastain, temyiz başvurusunda bulundu. Chastain temyizde, üç yeni talepte bulunmuştur. Eski şirketi OpenSea’nin görevden alınmasını istemenin yanı sıra Chastain, FBI’ın evini yağmalamasının 4. ve 5. maddeler uyarınca anayasal haklarını ihlal ettiğini iddia etti. Ayrıca Chastain, ‘içeriden öğrenenlerin ticareti’ kelimesinin mahkeme kayıtlarından çıkarılmasını istediğini dile getirmiştir. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Nathaniel Chastain, Kararı Lehine Çevirmek İstiyor!

Chastain’in kar elde etmek için kullandığı varsayılan verilerin OpenSea’nin mülkiyeti olarak kabul edilip edilmediği bilinmemektedir. Bunu belirlemek için Chastain, jüriden OpenSea’ye bir mahkeme celbi çıkarmasını istemektedir. Dolandırıcılık iddiasına göre Chastain, NFT’lerin web sitesinin ön sayfasında görüneceği gizli verileri kullanarak şirketini dolandırmıştır.

Mahkeme celbi ve Chastain’ın taleplerinde yer alan kayıtlar, OpenSea yetkililerinin Chastain’in sözde davranışı hakkında bilgi sahibi olup olmadığını ortaya çıkaracaktır. Chastain ve diğer personel üyeleri arasındaki Slack metinleri, OpenSea’nin çalışanlarına ve gizlilik politikalarına atıfta bulunan herhangi bir dosya mahkeme için oldukça önemlidir. Bunların dışında iletişim, firmanın hükümetle paylaştığı herhangi bir kaydın bulunması olayın akışını değiştirebilecektir. OpenSea CEO’su Devin Finzer ve kurucu ortağı Alex’in paylaştığı herhangi bir dosya veya mesaj, Chastain’in hukuk ekibinin ele geçirmeyi istediği evraklardır.

Olayın Detayları

Adalet Bakanlığı, bu yılın haziran ayında Chastain’ı elektronik dolandırıcılık yapmakla suçlamıştır. Ayrıca Chastain’in OpenSea’nin ana sayfasında görüntüleneceğini bildiği NFT’lerin değerini şişirmesi söz konusudur. Bakanlık, hassas bilgilerden para kazanmakla suçlama yöneltmiştir. Bakanlık, içeriden öğrenenlerin ticareti iddialarını resmen soruşturmamıştır. Ancak Chastain’ın eylemlerinin teknik olarak içeriden öğrenenlerin ticareti olduğunu iddia etmiştir. Ayrıca içeriden öğrenenlerin ticareti, menkul kıymetler ve emtialarla doğrudan ilgili bir suç olarak bilinmektedir. Bunun için bu ifadeler kullanılmıştır. Ancak NFT’ler resmi olarak bu şekilde sınıflandırılmamıştır.

Yetkililerin, 4. maddenin aşırı mülkiyete el koyma hakkını ihlal ettiğini savunmaktadır. Ayrıca 5. maddenin kendi aleyhine tanıklık etmeye karşı korumasını ihlal ettiğini iddia eden Chastain, FBI tarafından bastırılan ikametgahının aranması sırasında elde edilen tüm kanıtları itibarsızlaştırma niyetindedir.

Eylül 2021’de evinde arama emri sırasında bazı cihazlarının FBI tarafından alındığını iddia etmektedir. Chastain, bu süre zarfında FBI ajanlarının kendisini sorguladığını ve akıllı telefonunun şifre talep ettiğini açıklamıştır. Son açıklamasına göre bu sorgulama, yasadışı sorgulama olarak kayıtlara geçirilmelidir. Ayrıca FBI’ın kendisine haklarını bildirmediğini belirtmektedir. Ayrıca akıllı telefonuna bakma izni olup olmadığını yanlış beyan ettiğini iddia etmektedir. Bu tür bir belirtiyi davadan etkili bir şekilde çıkarmak istemektedir. Bunun için olay sırasında yaptığı açıklamaların ve cep telefonundan toplanan verilerin önemli olmamasını istemektedir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Nathaniel Chastain, OpenSea Mahkemesine Yeni Taleplerini İletti!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!