MasterCard kripto dolandırıcılığına karşı koruma hizmeti sunacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Finansal hizmetler sağlayıcısı MasterCard, 3 Ekim’de risk yönetimiyle ilgili yeni kripto hizmeti başlatacağını açıkladı. MasterCard’ın “Crypto Secure” isimli yeni hizmeti, bankaların kripto satıcı platformlarındaki dolandırıcılıkları tespit etmesine ve önlemesine yardımcı olması amaçlanıyor. 

Crypto Secure hizmeti, MasterCard ağı dahilindeki kripto borsalarının suçla ilgili risklerini tespit etmek için yapay zekâ, blokzincir verileri, açık kripto işlem kayıtları ve diğer bazı kaynakları bir arada kullanıyor.

MasterCard, bankalara itibari para birimleri için de benzer bir hizmet sunuyor. 

MasterCard Siber ve İstihbarat İşleri Başkanı Ajay Bhalla, bu gelişimin kripto alanında dolandırıcılıklarla mücadele ederken, ortakların yerel düzenlemelerle uyum içinde çalışmasına da yardımcı olacağını söyledi: 

“Dijital ticaret işlemlerinde sunduğumuz güveni; tüketiciler, bankalar ve yatırımcılar arasındaki dijital varlık işlemlerinde de sunabilmek istiyoruz.” 

Crypto Secure hizmetini kullanan bankalar ve diğer Mastercard kartı ihraççıları, kripto satıcılarının renkli risk kodlarını görebilecek. Bu kodlar, ilgili satıcıyla alakalı şüpheli faaliyet veya dolandırıcılık faaliyeti riskini temsil ediyor.

Crypto Secure, ayrıca geçtiğimiz yıl MasterCard tarafından satın alınan Kaliforniya merkezli blokzincir güvenlik şirketi CipherTrace tarafından yürütülüyor. 

MasterCard ağında şu anda yaklaşık 2.400 kripto borsa bulunuyor. 

Kripto ödemeleri, Visa ve MasterCard gibi merkezi ödeme ağlarıyla giderek daha yaygın hale gelmiş durumda. MasterCard, son dönemlerd Arjantin ve Endonezya gibi ülkelerde yeni kripto ödeme opsiyonları oluştururken, Visa ise geçtiğimiz yıl 1 milyar dolar kripto ödeme hacmi kaydetti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
MasterCard kripto dolandırıcılığına karşı koruma hizmeti sunacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!