James Butterfil: Kripto yatırımcıları tedirgin

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dijital varlık yatırım ürünlerine son birkaç haftadır gerçekleşen az sayıda yatırım, ABD ekonomisindeki durgunluğun ortasında, kurumsal yatırımcılar arasında kriptoya karşı “sürekli bir tereddüt” olduğunu gösteriyor.

CoinShares’in haftalık “Dijital Varlık Fon Akışı” raporunun son bakısında, Coinshares Araştırma Başkanı James Butterfill, üç hafta boyunca arka arkaya “küçük yatırım artışı” gören kripto yatırım ürünlerine, kurumsal duyarlılığın mesafeli bir yaklaşım sergilediğini vurguladı: 

“Akışlar düşük kalıyor, bu da yatırımcılar arasında tereddüdün devam ettiği anlamına geliyor. Haftalık 886 milyon dolar olan yatırım ürünü işlem hacimlerinde 2020 yılının Ekim ayından bu yana en düşük seviyeyi gösteriyor.” 

26-30 Eylül tarihleri arasında Bitcoin’i (BTC) teşvik eden yatırım ürünlerinde en fazla giriş 7,7 milyon doları buldu. Bununla birlikte Ethereum (ETH) ürünlerine olan girişler ise 5,6 milyon doları bularak, BTC’nin gerisinde kaldı. Kısa pozisyondaki BTC yatırım ürünleri ise diğer kayda değer “küçük girişleri” temsilen 2,1 milyon doları buldu. 

Bu girişler, Polygon (MATIC), Avalanche (AVAX) ve Cardano (ADA) gibi altcoinler’e yatırım teşviki sunan ürünler için 3,5 milyon dolardan fazla çıkış ile dengelendi. Çoklu varlık ve Solana (SOL) ürünleri ise o hafta boyunca sırasıyla 7 bin ve 4 bin dolar kaybetti. 

Singapur merkezli kripto finansal hizmet platformu Matrixport’un araştırma ve strateji başkanı Markus Thielen, kripto para piyasasının son durumu ve son zamanlardaki kurumsal görüntüye ilişkin yorumlarda bulundu: 

“Piyasa şu anda bir bekle-ve-gör ortamındayken, ABD yarı dönem seçimlerinden sonra potansiyel olarak olumlu yönde bir değişim ile önemli düzenleyici değişikliklere sahip olabilir.” 

Thielen, “Dün gece ABD’nin ekonomik verileri, özellikle de ISM endeksi, ABD ekonomisindeki büyümenin önemli ölçüde yavaşladığını ve FED’in daha az şahin olma ihtimalinin olduğunu gösterdi. ABD doları rallisi temel etkenlerinden birini kaybetmiş olabilir ve bu da faiz artırımlarında bir duraklama sinyali verebilir. Bu durum da dijital varlıklar üzerinde yıl sonuna kadar olumlu bir etki yaratabilir,” açıklamalarında bulundu. 

30 Eylül tarihinde itibaren aylık (MTD) verilerine bakıldığında, 15 Eylül tarihinde Ethereum’da gerçekleşen Merge’e rağmen, ETH ürünleri, 65,1 milyon dolarlık çıkışla kurumsal yatırımcılar tarafından en fazla çıkışa maruz kalan ürün oldu.  

Butterfil, “Geriye dönüp bakıldığında, eylül ayında ETH ürünlerinde meydana gelen toplam 65,1 milyon dolar çıkış ile Merge, duyarlılık için iyi değildi. Ethereum’un PoS’a (Hisse kanıtı) başarılı geçiş gerçekleştiğinde suçluları, artan düzenleyici denetleme ve ABD doları oldu,” ifadelerini kullandı. 

Öte yandan kısa pozisyon BTC fonları ve BTC yatırım ürünleri 15,2 milyon dolar ve 3,2 milyon MTD’lik küçük girişler gördü. 

Kripto ETF çıkışları yavaşlıyor

Her ne kadar CoinShares tarafından takip edilen kripto yatırım ürünleri sınırlı ve geç bir hareket olsa da Bloomberg Intelligence kripto borsa yatırım fonlarında (ETF) kayda değer bir eğilim gözlemledi. 

Bloomberg Intelligence verilerine göre, kurumsal yatırımcılar 2022’nin üçüncü çeyreğinde kripto ETF’lerinde 17,6 milyon dolar boşalttı. Bu, 2022 yılının ikinci çeyreği “bu tarz donlarda 683,4 milyon dolarlık rekor” ile çelişki oluşturuyor. 

Çıkışlar, özellikle son iki ay içerisnde gerçekleşti. 30 Eylül tarihli bir raporunda Bloomberg, “Geçtiğimiz temmuz ayında yatırımcılar kripto ETF’lerine 200 milyon dolardan fazla para döktü,” diye belirtti. Bununla birlikte Bloomberg, azalan çıkışların üçüncü çeyrekte kripto fiyatlarının “sınırlı dalgalanmalarından” kaynaklanmış olabileceğini ekledi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
James Butterfil: Kripto yatırımcıları tedirgin
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!