Bitcoin hash oranı fiyattaki düşüş trendine rağmen yükseliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin madencileri dur durak bilmiyor. BTC fiyatındaki sert düşüşlere rağmen, hash oranı tüm zamanların en yüksek seviyesine doğru yükselişi sürdürüyor. 

Madencilik veri araç ve göstergeleri platformu Braiins Insights’a göre, 4 Ekim Salı günü itibarıyla Bitcoin madenciliği hash oranı 258 EH/s’de tavan yaptı. Bitcoin fiyatı, 2022 yılı başından bu yana dolar karşısında yüzde 58’lik bir düşüş yaşasa da, hash oranı yüzde 43 artış kaydetti. 

Son 3 aydaki hash oranı. Kaynak: Braiins. 

Braiins şirketinin pazarlama ekibinden Bitcoin Gandalf, Cointelegraph ile gerçekleştirdiği röportajda “Hash oranının bir başka rekor seviyeye ulaşması, madencilerin Bitcoin’in gelecek görüntüsü konusunda olumlu düşündüklerini gösteriyor,” ifadelerini kullandı. Bitcoin Gandalf, yine de mevcut makroekonomik ortamın Bitcoin madencileri için pek de toz pembe olmaması nedeniyle sorun teşkil ettiğini belitti. 

Bitcoin Gandalf şunları söyledi:

“Bitcoin 19 bin ile 20 bin dolar arasında, dar bir aralıkta işlem görmeye devam ediyor ve hash oranındaki bu artış, madencilik zorluluğunda yukarı yönde keskin bir düzeltmeye yol açacak, yani madencilerin kâr marjı daha da daralacak.” 

Madencilik mühendisleri ve hobi olarak ilgilenenler de Twitter’da hash oranının tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmasıyla ilgili düşüncelerini paylaştı. Bitcoin madencilik şirketi Upstream Data’dan Rob W, piyasa duyarlılığını ironik bir gönderiyle özetledi. 

I’m really proud of all of my mining friends, things are going great. pic.twitter.com/dIzh2ITTfq

— Rob W. (@BikesandBitcoin) October 3, 2022

Piyasa analisti Zack Voell, hash oranının artmasının ardında faaliyete geçirilen madencilik donanımları olabileceğini açıkladı. S19 XP Antminer, dünyanın en popüler Bitcoin madenciliği donanımı tedarikçilerinden Bitmain’ın son madencilik donanımıdır.

Hash oranının yüksek olması, Bitcoin ağının daha güvenli olduğu anlamına gelir. Bitcoin, böylece en yaygını yüzde 51 saldırısı olan blockchain saldırılaırna karşı daha korunaklı hale gelir.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin hash oranı fiyattaki düşüş trendine rağmen yükseliyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!