Ethereum topluluğu staking’in zorluğundan yakınıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum ağının PoS (hisse kanıtı) mutabakat mekanizmasına geçişinin ardından, ETH stake etmek, blokları doğrulama ve ağın güvenliğini sağlama konusunda oldukça önemli bir rol oynar hale geldi. Bununla birlikte, bazı topluluk üyeleri ise özellikle tecrübesiz olanlar için stake işlemlerinin epey zor olduğunu düşünüyor. 

Reddit’de bir Ethereum subreddit’inde, bir topluluk üyesi ETH stake işlemlerini ve zorluklarını gündeme getirdi. Kullanıcıya göre, işleri yoluna koymanın neredeyse bir haftasını aldığını söyledi. Topluluk üyesi, ayrıca bu “affedilemez” planlamaların, onların düzenleyemeyecekleri bir şey olduğunu belirtti ve şunları ekledi: 

“Ethereum topluluğu profesyonel kullanılabilirliği seviyor olabilir, bunu kabul etmek daha sağlıklı: ancak bu henüz herkes için uygun değil.” 

Buna yanıt olarak bir başka topluluk üyesi ise, ETH stake ile ilgili deneyimlerini paylaştı ve Ethreum’un ilk zamanlarından bahsetti. Kullanıcı, blokzincir etkileşimlerinin, kullanıcı dostu kullanım seçenekleri ortaya çıkmadan önce daha da zor olduğunu söyledi. Topluluk üyesi ayrıca, bir node kurmanın “yeterli tecrübesi olmayan insanların kurmasını beklediğimizden daha fazla çaba” sarfetmeleri gerektiğinden bahsetti. 

Kurulumla ilgili zorlukların yanı sıra, bant genişliği kullanımı üzerine de konuşuldu. Bir kullanıcı, yüksek bant genişliği tüketimi yüzünden sunucu tarafından kapatılma riski uyarısı ile karşılaştığını söyledi. Bir başka kullanıcı ise, internet veri sınırını aşmanın maliyetlerinin muhtemelen stake ile elde edilen kazancı öldürebileceğini belirtti. 

Öte yandan başka bir topluluk üyesi ise stake işlemlerinin zaten herkesin yapabileceği ve kolay bir şey olmadığını söyledi. Üye, “İnsanlar stake işlemlerini, öyle olmadığı halde bedava para kazanmak olarak görüyor. Tam olarak bunu yapmak için para alıyorsunuz ve bunu yapabilmek için belirli bir bilgi birikimi ve çaba gerektiriyor,” ifadelerini kullandı. 

Her ne kadar stake işlemlerinde birtakım zorluklar görülse de, Merge sonrası bazı olumlu gelişmeler de yaşandı. Merge güncellemesinin 15 Eylül’de gerçekleştirilmesinin ardından, Ethereum’da oluşturulan günlük blok sayısında yüzde 18’lik bir artış yaşandı ve ortlama blok sayısı, 6 bin civarından 7.100’e yükseldi. Bunun yanı sıra, doğrulama işlemlerin ortalama süresinde de yüzde 13 düşüş yaşandı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Ethereum topluluğu staking’in zorluğundan yakınıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!