Bitcoin fiyatında önce 20.000 dolar, ardından sert düzeltme bekleniyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC), 30 Eylül’de günlük direnç seviyesine dönerken, analistler yeni bir düşüş dalgası öncesi 20.000 doların geçileceğini öngörüyor.

BTC/USD paritesinin 1 saatlik mum grafiği (Bitstamp). Kaynak: TradingView

20.000 dolar bekleniyor

Cointelegraph Piyasalar Pro ve TradingView verilerine göre BTC/USD paritesi, çeviri yayım saati itibarıyla 19.600 doları çevreliyor.

Geçtiğimiz gün 19.000 doların altına kısa bir süreliğine gerileyen parite, düne kıyasla daha yüksek dalgalanma gösteriyor.

30 Eylül, boğalar için önemli bir tarih gibi gözüküyor. Aylık kapanışın yanı sıra, yeni Avrupa Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri de açıklanacak.

Rusya’nın Ukrayna ait toprakları resmen ilhak etmesi ve bunun sonucunda yaşanabilecekler de dikkatle izleniyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in konuyla ilgili konuşma yapması bekleniyor.

Bitcoin’in bir sonraki kısa sıkışması ve hemen ardından yaşanacak düzeltmeye göndermede bulunan Il Capo of Crypto, “Gün bugündür,” yorumunda bulundu. Yatırımcı, BTC’nin Putin’in konuşması öncesi muhtemelen 20.000-20.500 dolara yükseleyeceğini, sonrasında ise büyük bir satış dalgasının yaşanacağını öne sürdü.

Daha olumlu bir bakış açısı sunan IncomeSharks ise, ayıların son dönemde BTC için kısa pozisyon açma konusunda eskisi kadar emin olmadıklarını söyledi. “Bitcoin satış baskısı epey azaldı,” diye analiz kaynağı, şöyle devam etti:

“Bu kadar hızlı yükseliş hareketleri görmemiz harika. Eskiden piyasanın üzerinde bir ağırlık var gibiydi. Şimdi ise rüzgar esiyor ve fırlıyor. Ayılar kısa pozisyon açma konusunda daha temkinli davranıyor gibi gözüküyor.”

IncomeSharks, ABD’de hisse senedi vadelilerin yukarı yönde ivme bulmasıyla, yüksek korelasyon gösteren kripto piyasalarının da nefes alma şansı bulduğunu ekledi.

S&P 500 vadelilerin 1 saatlik mum grafiği. Kaynak: TradingView

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin fiyatında önce 20.000 dolar, ardından sert düzeltme bekleniyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!