SWIFT ve Chainlink zincirler arası kripto transferleri için iş birliği yaptı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bankala rarası mesajlaşma sistemi SWIFT, geleneksel finans şirketlerine blokzincir ağları üzerinden işlem yapmalarına imkân tanıyacak olan kavram kanıtlama (PoC) projesi üzerinde çalışabilmek adına fiyat kâhini sağlayıcısı Chainlink ile iş birliğine imza attı.

Chainlink Kurucu Ortağı Sergey Nazarov projeyi, 28 Eylül Çarşamba günü New York’ta gerçekleştirilen SmartCon 2022 konferansında, SWIFT Strateji Başkanı Jonathan Ehrenfeld Solé ile birlikte açıkladı. 

SWIFT is using the Cross-Chain Interoperability Protocol (CCIP) in an initial proof of concept.

CCIP will enable SWIFT messages to instruct on-chain token transfers, helping the SWIFT network become interoperable across all blockchain environments.https://t.co/8GOBNhzwCk pic.twitter.com/Pvm0Cex45e

— Chainlink (@chainlink) September 28, 2022

Solé, konferansta ”kurumsal yatırımcıların dijital varlıklara karşı inkâr edilemez bir ilgisinin” olduğu belirtti. Jonathan Ehrenfeld Solé, geleneksel finans oyuncularının ise tek bir platform altında hem dijital hem de geleneksel varlıklara ulaşmak istediklerini söyledi. 

PoC, SWIFT mesajlarının neredeyse bütün blokzinciri ağındaki token transferler için talimat vermesini sağlayarak, Chainlink’in zincirler arası birlikte çalışılabilirlik protokolünden (CCIP) faydalanıyor. Nazarov’a göre ise bu durum, sermaye piyasaları ve geleneksel finansta dağıtılmış defter teknolojisinin (DLT), blokzincirinin yaygınlık kazanmasını ve hızlanmasını sağlayacak. 

Bankalararası bir mesajlaşma sistemi olan SWIFT, 11 binden fazla bankayı birbirine bağlayan ve geleneksel sınır ötesi itibari para işlemleri için dünya genelinde kullanılan en yaygın uygulamadır. Geçtiğimiz ağustos ayında ise, sistem, toplamda 44,8 milyon mesaj kaydetti.

Öte yandan SWIT ağında gerçekleştirilen işlemlerin tamamlanması birkaç gün alabilir. Şirket, ayrıca hızlı ödemeleri kolaylaştırmak için blokzincir, dağıtık defter teknolojisi ve merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) üzerine araştırmalarına devam ediyor. 

Chainlink, SWIFT ile gerçekleştirdiği iş birliğinin, finansal kurumların yeni bağlantıları eski sistemlere değişiklik yapmadan, geliştirmeden ve birleştirmeden blokzincir kabiliyeti kazanmasına olanak tanıdığını söyledi. Şirket bu imkânın ise “son derece yüksek” bir maliyetle önemli değişikliklere ihtiyacı olacağını ekledi. 

MasterCard CEO’su Michael Miebach geçtiğimiz mayıs ayında CBDC’lerle ilgili düzenlenen bir panel oturumunda CBDC’lerin sınır ötesi ödemeler ve yerleşim alanlarındaki rekabetinin giderek artması sebebi ile, SWIFT’in önümüzdeki beş yıl içinde varlık gösteremeyeceğini söylemişti. 

Daha sonrasında ise MasterCard bu ifadeleri geri alarak, Miebach’ın SWIFT ile ilgili söylediklerinin, şirket operasyonlarının mevcut aşamasından gelişmeye devam edeceği anlamına geldiğini belirtti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SWIFT ve Chainlink zincirler arası kripto transferleri için iş birliği yaptı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!