Revolut, Birleşik Krallık’ta kripto hizmeti vermek için onay aldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Londra merkezli finans teknolojileri şirketi Revolut, Birleşik Krallık’ta kripto hizmetleri sunmak için ülkenin ‘Mali Yürütme Otoritesi’nden (FCA) onay aldı. 33 milyar dolar değerlemeye sahip olan platform, 26 Eylül 2022 tarihi itibariyle kurumun onay verdiği kripto varlık şirketleri listesine eklendi. Revolut, daha önce FCA’nın ‘Geçici Kayıt Sistemi’ kapsamında Birleşik Krallık’ta kripto alım, satım ve ticaret hizmetleri sunmuştu. Söz konusu sistem, şirketlerin başvuruları incelenirken faaliyetlerine devam etmelerine olanak tanıyordu. 

Aktarılan detaylara göre; FCA, onay için belirlenen son tarih mart ayı sonunda sona erdiğinde seçili firmaların ‘Geçici Kayıt Sistemi’ kapsamında faaliyete devam etmesine izin vermişti. Revolut; CEX.I0, Copper Technologies, GlobalBlock ve Moneybrain ile birlikte faaliyetlerine devam etmesine izin verilen 5 firmadan biriydi. 26 Eylül tarihi itibariyle, Revolut’un kesin onayı çıkmış oldu. Diğer 4 firma ise henüz Birleşik Krallık’ta faaliyet izni alamadı.  

Bir FCA sözcüsü, konuya ilişkin açıklamasında Revolut’un geçici kayıt listesinden çıkarıldığını ve bir kripto varlık firması olarak Birleşik Krallık’ta faaliyet göstermek için tam onay aldığını ifade etti. Revolut’un, kara para aklama düzenlemelerinin gerekliliklerini karşılayan sistemler ve denetim mekanizmalarına sahip olacağını taahhüt ederek konuyla ilgili verilen bir dizi talimatı yerine getirmeyi kabul ettiği belirtildi.  

Kripto varlık şirketlerinin İngiltere’de faaliyet göstermek için FCA’dan onay alması gerekiyor

FCA, 2020 yılından bu yana terörle mücadele ve kara para aklama konularında Birleşik Krallık’ın finans otoriteliğini yürütüyor. Yaklaşık 2 yıldır kripto varlık firmalarının Birleşik Krallık’ta faaliyet göstermek için FCA’dan onay almaları gerekiyor. Bugüne kadar FCA onayı için 100’den fazla firmanın başvuru yaptığı ve bu firmalardan yalnızca 38’inin onay alabildiği biliniyor. Dünya genelinde yaklaşık 20 milyon kullanıcısı olan Revolut ise şu anda 80 farklı kripto varlıkla hizmet veriyor.  

Öte yandan; Revolut, kısa bir süre önce ‘Kıbrıs Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (CYSEC) kayıt olarak hizmetlerini ‘Avrupa Ekonomik Alanı’nda sunma yetkisi de kazanmıştı. Bu nedenle, şirketin Avrupa bölgesinde hizmet veremediği tek ülke İngiltere’ydi. FCA’nın son hamlesi, Revolut’un hizmet alanına İngiltere’yi de eklemiş oldu.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Revolut, Birleşik Krallık’ta kripto hizmeti vermek için onay aldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!