Nubank’ın kripto platformuna 1,8 milyon kullanıcı kaydoldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Latin Amerika’da 70 milyon müşterisi bulunan Brezilya merkezli dijital bankacılık devi Nubank, haziran ayında kullanıma sunduğu kripto para alım-satım platformuna şu ana kadar Brezilya’dan 1,8 milyon kullanıcının kaydolduğunu duyurdu. Şirket, Brezilya’da dijital varlıklara yönelik yoğun bir ilgi olduğuna işaret etti. 1,8 milyon sayısının, Nubank’ın kripto platformu aracılığıyla en az 1 kripto para birimi satın almış kullanıcılara karşılık geldiği belirtildi. Platform, temmuz ayı sonlarında da 1 milyon kullanıcıya ulaştığını duyurmuştu.  

Aktarılan detaylara göre; Nubank’ın kripto para alım-satım platformu, ilk kez mayıs ayında duyurulmuş ve haziran ayında kullanıma sunulmuştu. Nubank ayrıca, Latin Amerika genelindeki bankacılık hizmetlerinde de 70 milyon kullanıcı sayısına ulaştı. Bu kullanıcıların 66,4 milyonunun Brezilya’da, 3,2 milyonunun Meksika’da, 400 bininin ise Kolombiya’da olduğu belirtildi. Nubank ayrıca, yatırım hizmetlerindeki kullanıcı sayısının da 6 milyona ulaştığını ifade etti.  

Brezilya, kripto benimseme oranlarında dünyada yedinci sırada yer alıyor

Öte yandan; Brezilya, Chainalysis’in ‘2022 Kripto Benimseme Endeksi’nde yedinci sırada yer alıyor. Ülkenin, dijital bankacılık ve yatırım uygulamaları aracılığıyla tüketicilere sunulan kripto hizmetlerinde hızlı bir büyüme yaşadığı görülüyor. Binance, Bitso, Bitcoin Trade ve Mercado Bitcoin gibi popüler kripto para borsaları, Brezilya’da hizmet veriyor. Nubank, müşteri sayısına göre Brezilya’nın en büyük beşinci finans şirketi olma niteliği taşıyor.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Nubank’ın kripto platformuna 1,8 milyon kullanıcı kaydoldu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!