DeFi’da kilitlenen toplam değer, 2022’de yüzde 70 düştü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yakın tarihli blokzincir verileri; merkeziyetsiz finansta (DeFi) kilitlenen toplam değerin, 2021’de deneyimlediği dramatik artışın ardından bu yıl yüzde 70’lik bir düşüş gösterdiğini ortaya koydu. Söz konusu değerin, güncel olarak 100 milyar doların altında olduğu kaydedildi. Kilitli toplam değerin (TVL), DeFi protokolünde yer alan tüm varlıkların değerini ifade etmek için kullanılan bir terim olduğu biliniyordu.  

CryptoRank’in verilerine göre; DeFi’da kilitlenen toplam değer, 2021 yılının aralık ayında 303,8 milyar dolar seviyesindeydi. Bu değer, bu yılın eylül ayı itibariyle yüzde 68,3’lük bir düşüşle 96,3 milyar dolar seviyesine geriledi. Bir önceki ay ise kilitli toplam değerin, 106 milyar dolar seviyesinde olduğu görülmüştü. Yaşanan düşüşün, aylık bazda yüzde 10 oranında olduğu kaydedildi.  

Ethereum, DeFi alanındaki hakimiyetini sürdürüyor

Paylaşılan diğer bilgilere göre, DeFi alanındaki Ethereum hakimiyeti hala varlığını sürdürüyor. 56,3 milyar dolarlık Ethereum varlıkları, DeFi’da kilitlenen toplam değerin yüzde 58,46’sını oluşturuyor. Listede Ethereum’u; 11,9 milyar dolarla Tron (TRX), 8,6 milyar dolarla BNB Chain (BNB), 3,5 milyar dolarla Avalanche (AVAX) ve 2,3 milyar dolarla Solana (SOL) takip ediyor.  

Öte yandan; bu yılın mayıs ayında DeFi’da kilitlenen değer oranlarında Ethereum’un payı yüzde 35 azalırken Tron’un payı, yüzde 47 arttı. DeFi’da kilitlenen toplam değer, 2021’de yüzde 1200 artış göstermişti. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
DeFi’da kilitlenen toplam değer, 2022’de yüzde 70 düştü
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!