IRS kripto işlemleri için vergi ödemeyen kullanıcılara celp gönderecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto topluluğu giderek büyürken ve işlem hacimleri yeni rekorlar kırarken, ABD Milli Gelir İdaresi (IRS), kripto para vergilerini düzgünce toplayabilmek için daha fazla çaba göstermeye başladı.

Federal Savcı Damian Williams, Başsavcı Yardımcısı David Hubbert ve IRS yetkilisi Charles Rettig, ABD’li hakim Paul Gardephe’in IRS’e “John Doe celbi” gönderme yetkisi verdiğini duyurdu. Bu terim, IRS kimliği bilinmeyen vergi mükelleflerini soruşturduğunda kullanılıyor.

IRS’in gönderdiği celp gereğince, New York merkezli M.Y. Safra Bank’in kripto işlemlerini beyan etmemiş ve dolayısıyla vergisini vermemiş olabilecek mükelleflerin bilgilerini sunmasını gerektirecek. Duyuruya göre IRS, özellikle de kripto borsa SFOX’in kullanıcılarını soruşturacak.

IRS, kripto kullanıcılarının kâr ve zararlarını beyan etmesi gerekirken, dijital varlıklar söz konusu olduğunda, mükelleflerin yasaya uymaları konusunda büyük bir eksiklik olduğunu düşünüyor. Williams’a göre hükümet, vergi mükelleflerini tespit etmek ve herkesin vergisini ödemesini sağlamak için elindeki tüm araçları kullanacak.

“Vergi mükelleflerinin ettikleri kârdan doğan vergi yükümlülüklerini dürüstçe beyan etmeleri gerekli. Kripto para işlemlerinden doğan yükümlülükler de bundan muaf değil.”

Diğer yandan Rettig, John Doe celplerine yetki vermenin, kriptoya dahil olan vergi mükelleflerinin de paylarına düşeni yapmalarını sağlayacağını söyledi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
IRS kripto işlemleri için vergi ödemeyen kullanıcılara celp gönderecek
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!