BTC madenciliği şirketi Compute North, iflas başvurusu yaptı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) madenciliği şirketi Compute North, kripto kışının etkileri ve yükselen enerji fiyatlarının yarattığı baskıların artmasıyla birlikte 11. Madde kapsamında iflas başvurusunda bulundu. Şirketin CEO’su Dave Perrill de CEO’luk görevinden istifa ederken, yönetim kurulunda yer almaya devam edecek.

Şirket, 22 Eylül’De ABD Güney Teksas Bölge İflas Mahkemesi’ne 11. Madde kapsamında iflas başvurusu yaptı. Başvuruyu Yargıç David Jones değerlendirecek.

Şirket, başvuru kapsamında alacaklılara geri ödeme planı oluştururken, faaliyetlerine de devam edebilecek. Başvuruya göre Compute North, toplamda 200 alacaklıya 500 milyon dolar borçlu durumda. Şirketin varlıklarının değerinn ise 100-500 milyon dolar arasında değiştiği düşünülüyor.

Compute North, büyük çaplı kripto madenciliği hosting tesis ve hizmetleri, madencilik donanımları ve BTC madenciliği havuzu sunuyor. Şirketin Compass Mining ve Marathon Digital gibi ortakları bulunuyor.

Her iki şirket de Twitter üzerinden açıklama yaparak, faaliyetlerinin normal şekilde devam edeceğini açıkladı.

Compass Mining, “Compute North ekibi, bugün biri iflas başvurusunun iş faaliyetlerinde aksamaya neden olmayacağı konusunda bilgilendirdi. Durumu izlemeye devam ediyoruz ve yeni bilgi geldikçe paylaşacağız,” diye açıkladı.

Today, a filing related to one of our hosting providers was published. Based on the information available at this time, it is our understanding that this filing will not impact our current mining operations.

— Marathon Digital Holdings (NASDAQ: MARA) (@MarathonDH) September 22, 2022

BTC’nin 2022’deki kötü performansı, madencilik sektörüne büyük bir darbe vurdu. Teksas özelinde baktığımızda ise, yükselen enerji fiyatları ve sıcak hava dalgalarında görülen güç kesintileri, durumu daha da kötüleştiriyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
BTC madenciliği şirketi Compute North, iflas başvurusu yaptı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!