Coinbase borsası, merkez bankası onayı ile Hollanda pazarına giriyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD merkezli kripto borsası Coinbase, Hollanda Merkez Bankası’ndan aldığı onay sayesinde emin adımlarla Avrupa’ya genişlemeye devam edecek.  

Borsa, bugün resmi olarak Hollanda’nın merkez bankası De Nederlandsche Bank’den (DNB) kayıt onayı aldığını duyurdu. Düzenleyici onay, bundan sonra Coinbase’in Hollanda’da perakende ve kurumsal kripto ürünlerini kullanıma sunmasına izin verecek. 

DNB’nin resmi kayıtlarına göre Coinbase, Hollanda merkez bankasından daha küçük yerel kripto şirketleriyle birlikte kripto para birimi hizmetlerini yürütmek için onay alan en büyük uluslararası borsalardan biri oldu. Bununla birlikte Coinbase Europe Limited ve Coinbase Custody International, DNB’nin halka açık kaydında kripto hizmet sağlayıcıları olarak listelendi. 

Hollandalı düzenleyici, Coinbase Europe ve Coinbase Custody’yi Kara Para Aklamayı Önleme (AML), Terörle Mücadele Finansmanı Yasası ve Yaptırımlar Yasası’na uygun olarak denetleyecek. 

22 Eylül Perşembe günü itibari ile yapmış olduğu duyuruda Coinbase, “Borsanın kripto hizmetleri DNB tarafından ihtiyatlı denetime tabi değil” ifadelerini kullandı. Şirket, ayrıca kripto hizmetleriyle ilgili finansal ve operasyonel risklerin izlenmediğini ve “belirli bir finansal tüketici koruması olmadığını” vurguladı. 

Haber, De Nederlandsche Bank’in 16 Eylül tarihinde kripto işlemlerine yönelik yaptırımların taranmasına ilişkin politikaya yönelik kılavuz yayınlamasından kısa bir süre sonra geldi. Bir soru-cevap belgesinde DNB, anonimlik de dahil olmak üzere kripto para birimleriyle ilgili çeşitli riskler hakkında uyarılarda bulundu. 

Coinbase’in Hollanda’ya da açılması, Avrupa’ya genişleme planlarında ne kadar emin adımlarla ilerlediğinin bir göstergesi oldu. Borsa, geçtiğimiz haziran ayında kripto para piyasasında yaşanan büyük düşüşlere göndermede bulunarak Avrupa’ya açılma planlarını açıklamıştı. 

Geçtiğimiz temmuz ayında ise Coinbase, İtalyan AML düzenleyicisi ‘Organismo Agenti e Mediatori’den “Kripto Varlık Hizmet Sağlayıcıları” onayını almıştı. Bunun yanı sıra borsa, İspanya ve Fransa gibi ülkelerde de kayıt yaptırma planlarının olduğunu belirtti. 

Son gönderiye göre, Coinbase şu anda İrlanda, Birleşik Krallık ve Almanya’daki özel merkezler aracılığıyla neredeyse 40 Avrupa ülkesindeki müşterilere hizmet vermeye devam ediyor. Bununla birlikte şirket, yerel düzenlemelere uygun olarak birçok büyük pazarda ek tescil veya lisans başvurularının devam ettiğini belirtti.  

Related: Coinbase is fighting back as the SEC closes in on Tornado Cash

Öte yandan Coinbase, Avrupa’ya başarılı bir şekilde genişlemeye devam etse de bir dizi sorunla da karşı karşıya kaldı. Borsa 2022 yılında iki çeyrekte de art arda kayıplar yaşadı. Kripto para borsasının ikinci çeyrekteki toplam kaybı ise 1,1 milyar doları buldu. 1,1 milyar dolarlık kayıp, Coinbase’in 2021 yılının nisan ayında ‘Nasdaq Menkul Kıymetler Borsası’nda hisselerini listelemesinden bu yana yaşadığı en büyük kayıp oldu. Coinbase, geçtiğimiz haziran ayında ise harcamalarını kısmak adına şirketteki çalışanlarının yüzden 18’ini işten çıkardı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Coinbase borsası, merkez bankası onayı ile Hollanda pazarına giriyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!