SEC’ye göre ETH işlemleri, node yoğunluğu nedeniyle ABD’de gerçekleşiyor sayılabilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), eşi benzeri görülmemiş bir iddiada bulunarak, node’lar diğer tüm ülkelerden daha çok burada yoğunlaştığından dolayı, Ethereum işlemlerinin ABD’de gerçekleştiğini ileri sürdü.

SEC, söz iddiayı kripto araştırmacısı ve YouTuber Ian Balina’ya karşı açtığı davada 19 Eylül’de görülen duruşmada yaptı. Davada Ian Balina, diğer birçok suçlamanın haricinde, 2018’de Telegram’da yatırım grubu oluşturarak, kayıt dışı Sparkster (SPRK) token arzı yapmak ile itham ediliyor.

SEC’ye göre, ABD’li yatırımcılar Balina’nın yatırım havuzun katıldığında, ETH katkıları da Ethereum ağındaki node ağı tarafından doğrulandı ve bu node’lar (düğüm), ABD’de dünyanın diğer tüm ülkelerinden daha yoğun kümelenmiş durumda.

Bu da, SEC’ye göre söz konusu işlemlerin ABD’de gerçekleştiği anlamına geliyor.

Mevcut aşamada bu tarz bir iddianın mahkemede geçerli olup olmayacağı veya benzer yasal bir öncülü olup olmadığı net değil. Ethernodes verileri, 7.807 ETH node’unun mevcut durumda yüzde 42,56’sının ABD’de yer aldığını gösteriyor.

Cointelegraph’a konuşan Avustralyalı avukat Dr. Aaron Lane, Ethereum node’larının dağılımının bu davayla büyük oranda ilgisiz olduğunu söyledi.

“ABD’li bir davacı, davalı ve ülkeden geçen işlem akışı olması burada en önemli olan şey. Ödemenin Ethereum mu Mastercard mı yoksa başka bir ağda mı yapıldığı önemli değil.”

SEC, daha önce kripto alanında düzenleme yapmaya can atarcasına davranışları nedeniyle eleştirilmiş ve “yaptırım yoluyla düzenleme” yapmaya çalışmak ile suçlanmıştı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SEC’ye göre ETH işlemleri, node yoğunluğu nedeniyle ABD’de gerçekleşiyor sayılabilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!