Spotify, Sanatçıların NFT’lerini Gösterebilmelerini Deniyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Spotify, sanatçıların NFT’lerini platformda gösterebilecekleri yeni bir özelliği test ediyor. Müzik akışı devi, seçeneğin yalnızca çok küçük bir sanatçı grubuna ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) belirli Android kullanıcılarına sunulduğunu açıkladı. Steve Aoki ve Wombats, pilot için seçilen sanatçılar arasında yer almaktadır. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Spotify Sanatçılara NFT Özelliği Getiriyor!

Spotify sözcüsü pazartesi günü yeni özellik hakkında açıklama yaptı. Açıklamasında, ‘Spotify, küçük bir grup sanatçının mevcut üçüncü taraf NFT tekliflerini sanatçı profilleri aracılığıyla tanıtmasına yardımcı olacak bir test yapıyor. Sanatçı ve hayran deneyimlerini iyileştirmek için rutin olarak bir dizi test yapıyoruz. Bu testlerden bazıları daha geniş bir deneyimin önünü açıyor. Ayrıca diğerleri yalnızca önemli bir öğrenme işlevi görüyor’ dedi.

Spotify denemesinde sanatçılar NFT’leri profil sayfalarında görüntüleyebilecektir. Platform tarafından bildirildiği gibi, GIFS veya video olan NFT’leri desteklememektedir. Kullanıcılar NFT’lerin üzerine tıklayarak, NFT’lere göz atabilecek ve keşfedebilecektir. Ayrıca Spotify, kullanıcıları NFT’nin Opensea pazarındaki satın alınabilecekleri sayfasına yönlendiren daha fazlasını gör seçeneği yaratmıştır. Müzik akışı hizmeti, bu testin bir parçası olarak herhangi bir ücret alınmadığını açıkladı.

Spotify, denemenin müzik endüstrisinden gelen taleplere yanıt olarak yapıldığını açıkladı. Ayrıca 20 milyar dolarlık şirketin sanatçıları ve hayranları platformunda bir araya getirme çabalarını yansıttığını söyledi. Geçen yıl Ekim ayında şirket, sanatçıların ürünlerini Spotify uygulaması aracılığıyla doğrudan hayranlara pazarlamasına izin vermek için Shopify ile ortaklık kurmuştur.

NFT Piyasasında Neler Oluyor?

NFT, genellikle kripto para birimiyle çevrimiçi olarak getirilen ve satılan sanat eseri veya video gibi gerçek dünyadaki bir nesneyi temsil eden benzersiz bir dijital varlıktır. Sahiplerine eşyaların sahipliğini vermesiyle popüler hale gelmiştir. Bir NFT veri sitesine göre, 2017’den bu yana NFT’lere 25 milyar dolardan fazla (23,8 milyar avro) harcanmıştır. Ayrıca ikincil satışlarda 21 milyar dolar ek harcama yapıldığı saptanmıştır.

Genel olarak, NFT pazarı 2022 baharında yavaşlama aşamasındadır. Yakın tarihli bir rapora göre, NFT satışları Eylül 2021’de günlük 225.000 dolar civarındaydı. Ancak 3 Mayıs 2022 itibariyle haftalık ortalama 19.000 dolara kadar düşmüştür. Son dönemde azalan hacimlerle beraber sektör yavaşlamıştır. Ancak yeni NFT koleksiyonları her gün piyasaya sürülmektedir. Kripto kışının bitmesiyle beraber NFT sektörünün eski günlerinden çok daha iyi performans yakalayacağı tahmin edilmektedir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Spotify, Sanatçıların NFT’lerini Gösterebilmelerini Deniyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!