Kripto girişimlerine en çok yatırım yapan şirketler belli oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Araştırma şirketi Blockdata, 2021’in eylül ayı ve 2022’nin haziran ayı arasında önde gelen 40 şirketin blokzincir ve kripto girişimlerine yaptığı yatırımları analiz etti. Araştırma sonuçları; Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un, alandaki girişimlere yaptığı 13 yatırımla en aktif kripto ve blokzincir yatırımcısı olduğunu gösterdi. Şirketin, 13 girişime totalde 979,26 milyon dolar yatırım yaptığı görüldü. United Overseas Bank ise 7 girişime yatırım yaparak ikinci sıraya yerleşti. Listede United Overseas Bank’i, sırasıyla 6 yatırım yapan Citigroup ve 5 yatırımı bulunan Goldman Sachs takip etti.  

Aktarılan detaylara göre; söz konusu 40 şirket tarafından kripto ve blokzincir girişimlerine yapılan toplam yatırım, 6 milyar dolar seviyesindeydi. Bu şirketler, toplamda 65 adet girişime yatırım yaptı. Bu girişimlerden 35’i; Samsung, United Overseas Bank, Citigroup ve Goldman Sachs’dan yatırım aldı.  

NFT hizmetleri sunan girişimler yüksek fon topladı 

Öte yandan; Blockdata, yatırım turlarında en çok fon toplayan şirketlerin 19’unun NFT çözümleri ve hizmetleri sunduğuna, 12’sinin çevrim içi pazar yeri olduğuna, 11’inin ise oyun hizmetleri sağladığına dikkat çekti. Google’ın çatı şirketi Alphabet, en çok fon toplanan yatırım turlarındaki en aktif şirket oldu. Listede Alphabet’i; sırasıyla Blackrock, Morgan Stanley ve Samsung takip etti.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kripto girişimlerine en çok yatırım yapan şirketler belli oldu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!