Bu Üniversite, Blockchain Tabanlı Metaverse Projesini Duyurdu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sharjah Üniversitesi (AUS) ve BSV Blockchain Derneği arasında bir anlaşma gerçekleştirildiği açıklandı. Anlaşmaya göre, BAE’nin kültürü ve mirası Metaverse dünyasında NFT’ olarak korunacaktır. İki kuruluş, BAE’nin kültürel kimliğini Metaverse’e taşımak için ortak bir araştırma ve geliştirme projesi başlattı. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Ortaklık Metaverse Dünyasında BAE Kültürünü, NFT Olarak Koruyacak!

İsviçre merkezli BSV Blockchain Derneği ile yapılan iş birliği, Körfez ülkelerinin kültürünü Metaverse’te NFT olarak korumayı amaçlıyor. İş birliği ile Sharjah Üniversitesi, dijital varlık mülkiyeti talep etmektedir. Ayrıca onu piyasada listelemek için proje geliştirmektedir. Profesör Maamar Bettayeb’e göre proje, kurumu ile Blockchain endüstrisi arasındaki ilişkiyi daha da güçlendirecektir. Ayrıca, NFT’ler ve Metaverse gibi dijital varlıklar için kullanım durumları da sağlama çalışmaları yapılmaktadır. Prof. Bettayeb, yeni girişimin Ortadoğu bölgesindeki tüm Arap ve İslam mirasının tarihi için anıtsal olduğunu da sözlerine ekledi.

Projenin araştırma ve geliştirme odağının yanı sıra UoS, BAE’nin vizyonunu dijital bir formata çevirecektir. Ayrıca BAE’nin ekonomisini güçlendirmeye de yardımcı olacaktır. BSV başkanı Jimmy Nguyen, ortaklık hakkında kısa bir açıklama yaptı. Açıklamasında, ‘BAE hükümeti son teknoloji Blockchain teknolojisini inşa etmeye ve uygulamaya kararlıdır. BAE, küresel olarak Blockchain odaklı firmalar için ilerici bir ortamdır. BSV, yenilikçi Blockchain çözümleri oluşturmak için UoS ​​ile ortaklık yapmaktan memnuniyet duyuyor. Bu, bölgenin tarihini ve kültürünü korumak için bir platform sağlayacaktır’ dedi. Nguyen, projenin teknoloji mezunları için iş yaratacak yeni bir Blockchain tabanlı platformun önünü açacağını da sözlerine ekledi. Son olarak, NFT’leri içeren sanal bir pazarda yeni bir dijital sanat ekonomisi, BAE ve çevresine fayda sağlayacaktır.

Üniversite Akıllı Sözleşmeler Üzerinde Çalışıyor!

BAE, bir çalışma ortamı yaratmak için modern mimariyi geleneksel unsurlarla harmanlayan bir toplumdur. Araştırma, sayısız fiziksel mirasıyla krallığın eşsiz mirasını genç nesiller için korumayı amaçlamaktadır. Ayrıca araştırmanın baş araştırmacısı Dr. Mohamed Al Hemary, yeni nesillerin ve gurbetçilerin çoğunun bölgenin tarihi hakkında neredeyse hiçbir şey bilmediğini belirtmiştir.

Al Hemairy, araştırmanın Emirlik yönetici ailelerinin fikri mülkiyetini korumak için Blockchain teknolojisini kullanmaya odaklandığını açıkladı. Ayrıca BAE’nin İslam ve Arap tarihini, antikalarını sergilemek için sanal bir galeri geliştirmeyi hedefliyor. Ancak projeler, İsviçre merkezli BSV Blockchain tarafından desteklenen Metaverse’te NFT’ler şeklinde olacaktır. Ayrıca baş araştırmacı, projelerin BAE’nin mirasını merkezi olmayan ve otomatik bir ekosisteme aktarmak için akıllı sözleşmeleri benimseyeceğini ekledi.

Metaverse’e olan ilgi artmaya devam ettikçe, ciddi düşünen ülkeler için büyük bir gelir kaynağı olacaktır. Ayrıca Dubai’deki birçok firma ve işletme, Metaverse’e girme niyetlerini dile getirmiştir. Analistler, bunun BAE ekonomisine yaklaşık 500 milyon dolar gelir sağlayacağını tahmin ediyor. Bununla beraber gerçekleşen anlaşmayla, üniversitenin Metaverse projesi çok aşamalı bir araştırma programının başladığına şahit olacaktır.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bu Üniversite, Blockchain Tabanlı Metaverse Projesini Duyurdu!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!