Çinde kripto para bulundurmak yasak değil iddiası

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin hükümeti, yaklaşık bir yıl önce kripto paralar için büyük bir yasak uygulamasına rağmen, kripto yasaya göre sanal mülk olarak kabul edildiğinden, yerel kripto yatırımcıları korunmaya devam ediyor. 

Dünyanın Bitcoin’e (BTC) karşı en düşmanca tutum sergileyen ülkesi Çin, hukuk firması Lesperance & Associates’in kurucusu David Lesperance’a göre, vatandaşlarının kripto para bulundurmasını henüz yasaklamadı. 

Lesperance, Cointelegraph’a yaptığı açıklamada Çin’de kripto para borsalarının yasak olsa da, kripto sahiplerinin hırsızlık, zimmete para geçirme, hırsızlık ve kredi anlaşmalarının ihlali gibi durumlarda hala yasalarca korunduğunu söyledi. 

Lesperance & Associates’in kurucusu, Çin’de kısa süre önce Litecoin (LTC) ile yaşanan kredi ihlali sonucu mahkemeye taşınan bir olaya atıfta bulundu. Davalı Ding Hao, dava belgelerine göre 2015 yılında Zhai Wenjie’den aldığı 50.000 LTC’lik kredinin tamamını geri ödeyemedi. Bu olay, kısa sürede ülkede kripto paralara ilişkin görülen davalarda önemli bir emsal haline geldi. 

CoinGecko verilerine LTC, 2015 yılında yaklaşık 3 dolar seviyelerinden işlem görüyordu. Litecoin, aradan geçen yedi yılda yüzde 1.800’lük bir artış gösterdi. 

Pekin 1 Nolu Temyiz Mahkemesi, 31 Ağustos tarihli kararında davalı Ding Hao’nun “Çin Merkez Bankası’nın (PBoC) geçtiğimiz yıl kripto işlemlerinin yasakladığı” savunmasını reddederek, Hao’nun Zhai Wenjie kalan LTC borcunu ödemesine karar verdi. 

Lesperance, “Mahkemenin LTC gibi kripto paraların sanal ortamda yaratılmış olsalar dahi  ‘mülk’ olarak nitelendirildiklerini gösterdiğini, yine de bunun “oldukça sıradan” bir ticari kredi anlaşmazlığı davası olması nedeniyle herhangi bir olumlu anlam çıkartılmaması gerektiğini vurguladı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Çinde kripto para bulundurmak yasak değil iddiası
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!