NFT ve DAO Nasıl Birlikte Çalışır?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DAO, merkezi bir otorite yerine topluluk yönetişimi yoluyla ortak bir görevi yerine getirmek için oluşturulmuş merkezi olmayan kuruluşlar olarak tanımlanmaktadır. Yatırımcı ve protokol DAO’larından hayırseverlik, hizmet ve DeFi DAO’larına kadar uzanabilmektedir. Web3’ün güçlü alanı olarak bilinen NFT’ler, her türlü DAO’daki gelişmelerin merkezinde yer almaktadır. Ayrıca merkezi olmayan bir dünya vizyonunun gerçekleştirilmesinde temel roller oynamaya devam etmektedir. NFT ve DAO hemen hemen her alanda aktif olarak birlikte çalışmaktadır. NFXhaber olarak, örneklerle detayları sizin için derledik.

NFT ve DAO

Tanınmış, çok bilinen koleksiyonlarda NFT’ler genellikle çok pahalı olmaktadır. Toplayıcı DAO’lar bu tür özel NFT varlıkları yönetmektedir. Bu amaçla bazen Blockchain sanat ekosistemini desteklemek için sanat toplama ve para kazanma faaliyetlerine dahil olurlar. Ayrıca bazen de yatırım fırsatları sunabilirler.

Örneğin Fingerprints DAO, küratörlüğünde bir NFT sanat koleksiyonu oluşturur ve yeni sanat projeleri için bir kuluçka makinesi görevi görür. Koleksiyon DAO’ya ait olur. Üyeler, DAO hazinesinin bu koleksiyonu genişletmek için nasıl harcama yapacağına dair karar verir. Üyelik, DAO’nun yönetim belirteci olan 5.000 PRINT belirtecine sahip olmayı gerektirmektedir. Bu NFT ve DAO için güzel bir örnektir. Bir örnekle daha durumu açıklayalım. NFT sanatıyla tanınmış bir başka DAO, yatırım fırsatlarını araştıran Flamingo DAO’dur. Bu DAO, değerli NFT varlıklarını parçalara ayırarak, toplu mülkiyeti mümkün kılmaktadır. Flamingo DAO’nun portföyü 215 CryptoPunks ve 22 Bored Apes NFT’yi içerir. Ayrıca şu anda 1 milyar dolar değerindedir.

Bazı DAO’ların güçlü sosyal unsurları bulunmaktadır. Çünkü dijital toplantıların yanı sıra gerçek hayattaki olaylara da ev sahipliği yaparlar. Örneğin Friends with Benefits, dünya çapında yaratıcılar, inşaatçılar ve düşünürlerden oluşan bir ağ olarak bilinmektedir. DAO, bir NFT sanat galerisini yönetmektedir. Ayrıca Paris’te düzenlenen gibi gerçek hayattaki etkinlikler aracılığıyla NFT ekosistemi çevresinde iş birliklerini teşvik eder. Bir NFT sanat kolektifi olan Bright Moments, gerçek hayattaki NFT madenciliğine odaklanır. 14 21 Kasım tarihleri ​​arasında Mexico City’de gerçekleştirilecek olan yaklaşan bir etkinlikte, üretken sanat yaratımı üzerine çeşitli eğitim oturumlarının yanı sıra 3.000’den fazla üretken sanat eseri canlı olarak basılacaktır.

NFT’ler DAO’ları Finanse Ediyor!

Birçok yardımcı program biçimine sahip değerli bir varlık sınıfı olarak NFT’ler aynı zamanda bir kitle fonlaması aracı olarak da hizmet ederler. Örneğin Krause House, misyonu bir NBA takımına sahip olmak olan basketbol severler tarafından yönetilen bir DAO’dur. Üye olmak için Krause NFT biletine sahip olmak gerekmektedir. Bu biletler, Discord kanallarına erişim ve özel topluluk rolleri talep etme gibi faydalara sahiptir. Ayrıca airdrop ve çekilişler için uygunluk gibi olağan NFT araçlarıyla birlikte teslim edilmektedir. DAO, bu NFT bilet satışları aracılığıyla yol haritasının adımlarını finanse etmektedir. Ayrıca ilk finansman turunda 1.000 ETH değerinde yatırım almıştır.

DAO’ların ve NFT’lerin birlikte çalıştığını gördüğümüz bir diğer alan da NFT pazar yerleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu pazar yerleri genellikle kendi yönetişim token’larını kullanırlar. Örneğin Rarible, sahiplerine oy hakkı vermektedir. Ayrıca Rarible Protokolü üzerine tanımlanan RARI token’ı bulunmaktadır. Başka bir NFT pazarı olan Mintable’ın biraz farklı bir yaklaşımı tarzı bulunmaktadır. ERC-20 token’ı yerine, DAO oylaması için NFT’leri kullanır. Oy satın alan her kullanıcıya benzersiz bir NFT verilmektedir. NFT sahipleri daha sonra gelecekteki yükseltmeler için oy kullanabilmektedir. Ayrıca hangi sanatçıların ve koleksiyonların yer alacağını seçme hakkına sahiptir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
NFT ve DAO Nasıl Birlikte Çalışır?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!