İşte Merge sonrası güncel piyasa fiyatları: Ethereum fiyatı yükseldi mi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto tarihinin en önemli teknolojik güncellemesi olarak kabul edilen ve açıklanmasından bu yana merakla beklenen Ethereum Merge, kısa bir süre önce gerçekleşti. Merge ile birlikte Ethereum ağı, resmi olarak “iş kanıtı (PoW)” modelinden çok daha verimli ve çevre dostu olan “hisse kanıtı (PoS)” modeline geçiş yaptı. Yükseltmenin; Ethereum ağındaki enerji tüketimini yüzde 99,95 azaltması ve Ether madenciliğini çok daha erişilebilir bir hale getirmesi bekleniyordu. Bununla birlikte, ‘Merge’ sonrası yeni oluşturulan Ether sayısının da günlük bazda yüzde 90 oranında düşeceği tahmin ediliyordu.  

Ethereum Vakfı’nın Merge için ilk kez tarih aralığı açıkladığı temmuz ayında, Ether fiyatı yükselmeye başlamış ve ağustos ayında 2 bin dolara çıkarak son dönemlerin zirvesine ulaşmıştı. Bu sırada; geliştiriciler ve doğrulayıcılar, ‘Merge’ün başarıyla sonuçlandığından emin olabilmek için pek çok test ve simülasyon çalışması gerçekleştirmişti. Fakat çok sayıda kripto paraya sahip kullanıcılar, son dönemlerde Ether’lerini Merge’ün başarısız olması olasılığına karşı kripto paraları depolayabildikleri dijital cüzdanlardan alıp satabildikleri borsalara taşımıştı. Bu da Ether’in bir düşüş eğilimi göstermesinin önünü açmıştı.   

Ancak Merge’den sonra piyasalarda fiyatların ne durumda olacağı da merak konusu olmuştu. Yükseltmenin gerçekleşmesiyle birlikte piyasalar da güne hareketli bir başlangıç yaptı.  

İşte Ethereum Merge sonrası fiyatlar! 

Ethereum Merge yükseltmesi sonrası, yaygın kanının aksine Ether fiyatında dramatik bir hareketlilik olmadı. Binance verilerine göre; güne bin 594 dolardan başlayan Ethereum, haberin yazıldığı dakika itibarıyla bin 650 dolardan işlem görüyor. ETH/TRY paritesinin de 30 bin 80 lira seviyesinde olduğu belirtiliyor.  

En büyük altcoin’in ayrıca, son 24 saat içerisinde değerini yüzde 2,36 artırdığı görülüyor. Son 1 saatteki değer artışının ise yüzde 4,66 oranında olduğu ifade ediliyor.

Öte yandan; Bitcoin, haberin yazıldığı sırada 20 bin 232 dolardan işlem görüyor. ETH/TR paritesinin ise 370 bin 52 lira seviyesinde olduğu görülüyor. Popüler kripto para biriminin, değerini son 1 saat içerisinde yüzde 1,18 oranında artırdığını da hatırlatalım.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
İşte Merge sonrası güncel piyasa fiyatları: Ethereum fiyatı yükseldi mi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!