Ethereum Merge Sonrası Gas Ücretlerinde Artış Yaşanıyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum‘un merakla beklelen Merge yükseltmesi sonunda gerçekleşti. PoW madenciliğine veda eden Ethereum için yep yeni bir sayfa açılırken, Ethereum 2.0 hayalinin ilk adımı da böylece başarıyla atılmış oldu. Ancak Merge’ün asıl amacı, ağı Proof of Work’ten Proof of Stake’e taşımak olduğu için bu yükseltme işlem ücretlerine pek olumlu yansımadı. Öyle ki Ethereum gas ücreti 99 Gwei’ya kadar çıktı.

Ethereum Merge Sonrası Gas Ücretlerinde Artış YaşanıyorKaynak: Ethereumprice

Ethereum Merge Sonrası Gas Ücretleri Artışta

Ethereum Merge güncellemesi ile birlikte Ethereum’un tükettiği enerji yüzde 99.4 oranında azaltılmış oldu. Böylelikle uzun zamandır süre gelen verimsizlik problemini başarılı bir şekilde çözen Ethereum geliştiricileri, kullanıcıların varlıklarını artık Staker’lara emanet ediyor.

İlginizi çekebilir: Ethereum Merge Öncesi Borsalara Giriş Tavan Yaptı

Ancak bu noktada bazı soru işaretleri ortaya çıkabiliyor. Maden PoS’a geçildi, gas ücretleri neden artıyor? Öncelike Merge yükseltmesinin gas ücretlerini hedefleyen bir yükseltme olmadığını belirtelim. Merge, Beacon zinciri ile Mainnet’i birleştiren ve PoS’un aktif ediliği bir yükseltme. Gas ise tamamen farklı bir şekilde işlediğinden bu yükseltmeden etkilenmiyor. Diğer taraftan yapılan işlemlerin sayısı hızlı bir şekilde arttığı için de Gas ücretleri artmış durumda. Bu oran kullanım zamanında göre azalma ve artma gösterecektir. Diğer taraftan PoS’un daha ilk işlemde ETH yakmaya başladığını da belirtelim.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum Merge Sonrası Gas Ücretlerinde Artış Yaşanıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!