Ethereum Merge az önce gerçekleşti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum ağının heyecanla beklenen büyük blockchain güncellemesi Merge, geçtiğimiz dakikalarda gerçekleşti.

Bellatrix ve Paris shadow fork’larının başarıyla tamamlanmasının ardından geri sayımına başlanan Merge, blockchain’in işlemleri doğrulama mekanizmasını değiştirerek, iş ispatından (PoW) hisse ispatına (PoS) taşıdı.

Ağ için kilometre taşı olan güncelleme, tetiklenmesi için aşılması gereken madencilik yapma zorluğu sınırını temsil eden Toplam Terminal Zorluk’un (TTD), Watcher.guru verilerine göre 09:44 sıralarında 58750000000000000000000 düzeyine ulaşmasıyla aktive edildi.

Ethereum, 2020 sonlarında başlatılan PoS blockchain ağı Beacon Chain ile bir süredir PoS ve PoW ağlarda paralel şekilde faaliyet gösteriyordu. Merge ile ETH mainnet’i PoS ağ ile “birleştirildi.”

İşlemleri madenciler değil, staker’lar onaylayacak

Merge ile Ethereum ağındaki düzen tamamen değişecek denebilir. Bitcoin’in de mutabakat mekanizması olan iş ispatındaki madencilerin yerini, “staker” olarak adlandırılan ve ağa belirli bir miktar (32 ETH) kripto para stake eden doğrulayıcılar alacak.

Madencilere, dolayısıyla enerji harcayan ekipmanlara ihtiyacın ortadan kaldırılmasıyla, blockhain ağının enerji tüketiminde yüzde 99,95 düşüş bekleniyor.

Diğer yandan, PoW döneminde 13.000 olan günlük Ether üretiminin Merge sonrası 600 ETH’ye düşürülmesi, bir diğer deyişle Ether’in deflasyonist bir kripto paraya dönüştürülmesi planlanıyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum Merge az önce gerçekleşti!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!