Disney Metaverse İlgisini CEO ile Doğruladı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Disney CEO’suna göre, şirket Metaverse için planlarını keşfetmeye ve geliştirmeye devam ediyor. Disney’in D23 Expo hayran toplantısında konuşan Walt Disney Co’nun İcra Kurulu Başkanı Bob Chapek, 98 yaşında olan şirketin ilerleyen teknolojiyi nasıl kullanacağını incelediğini belirtti. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Disney Metaverse Planlarını Geliştiriyor!

Disney gibi büyük şirketlerin mevcut trendlerin bir adım önünde olması gerekmektedir. Şirketin CEO’sunun konuşması bu tezi doğrular niteliktedir. Şirketler geleceği planlayarak rakipleri için standartlar belirleyebilmektedir. Açıklamalara göre Disney, geçen yıldan beri Web3 dünyasını nasıl kullanabileceğine dair araştırmalar yapmaktadır. Örneğin, bu yılın başlarında Disney, yeni kurulan Yeni Nesil Hikaye Anlatma ve Tüketici Deneyimleri birimine liderlik etmesi için Mike White’ı işe almıştır. Ayrıca Metaverse yaratıcı stratejileri için Mark Bozon’u da işe aldıklarını açıklamıştır. Mark, Disney’e katılmadan önce teknoloji devi Apple’da 12 yıl geçirmiştir.

Disney kongresinde gerçekleşen röportajda CEO Chapek, Metaverse hakkında açıklama yaptı. Açıklamasında, ‘Disney kesinlikle bir yaşam tarzı. Soru şu ki, yeni nesil hikaye anlatımımız, bir misafir hakkında bildiklerimizi bu Disney yaşam tarzında benzersiz bir şekilde nasıl kullanıyor. Ayrıca ardından nasıl benzersiz deneyimler sunuyor’ dedi.

CEO, Disney’in Metaverse politikasını yürütmek için fiziksel ve dijital dünyalardan gelen verileri kullanmak istediğini belirtmiştir. Ayrıca tema parkı ziyaretlerinden ve tüketici akış alışkanlıklarından elde edilen veriler özel bir formülle denetlenmektedir. Disney’in Metaverse stratejilerinde baktığı iki sektör bunları içerecektir. Disney, Metaverse vizyonunu defalarca yeni nesil hikaye anlatımı olarak tanımlamıştır. Ayrıca önümüzdeki yıl, ünlü şirket bunu piyasaya sürecektir.

Disney NFT Koleksiyonuyla Web3’e Giriş Yapmıştı!

Disney NFT alanında da aktif olmuştur. NFT pazarı VeVe ile birlikte çalışarak ‘Golden Moments’ koleksiyonunu piyasaya sürdü. Devamında buna Spiderman, Mickey Mouse, Marvel, Pixar koleksiyonları ve daha fazlası dahil edilmiştir. NFT’ler, eğlence devi Disney’in hakim olmak istediği bir sektör olarak göze çarpmakradır. Gerçekten de ikonik şirket bir süredir NFT alanında faaliyet gösteriyor. Ayrıca şirketin, House of Mouse’un dijital varlıklar ve Metaverse dünyasındaki çabalarını genişletmek için birçok planı bulunmaktadır.

Dünya çapında en çok tanınan eğlence markası olan Disney ilk olarak 1923’te The Walt Disney Company, var olan en sevilen IP’lerden bazılarının yaratıcısı ve sahibidir. 2021’de NFT’lerin popülaritesi arttıkça, markalar kendi NFT koleksiyonlarını piyasaya sürmeye başladılar. Ayrıca markalar, alana nasıl girdikleri konusunda birkaç farklı yaklaşım benimsemiştir. Bazıları kendi koleksiyonlarını gerçekleştirirken, birçoğu Web3 yerel şirketleri ile ortak olmayı tercih etmiştir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Disney Metaverse İlgisini CEO ile Doğruladı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!