SWIFT Sistemi, Blockchain’i Test Etmeye Başladı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SWIFT sistemi, blockchain teknolojisini test etmeye başladı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Dünya Çapında Bankalararası Finansal Telekomünikasyon Topluluğu (SWIFT), fintech şirketi Symbiont Inc ile birlikte blockchain teknolojisi için pilot uygulama başlattı.

SWIFT, Blockhain Teknolojisini Test Ediyor

Uluslararası finansal kurumlar tarafından talimatları iletme amacıyla kullanılan SWIFT sistemi, verimliliği artırmak için blockchain teknolojisinden faydalanmak istiyor.

Sistem, 200’den fazla ülke ve bölgede 11.000 şirket arasında güvenli mesajlaşmayı sağlayarak trilyonlarca dolarlık işlemin gerçekleşmesini sağlıyor. Operasyon, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından son derece popüler oldu. ABD ve Avrupalı ülkeler, Rus bankalarını SWIFT sisteminden çıkararak, ülkenin küresel finansal işlemleri için problem meydana getirdi.

İlginizi çekebilir: GTA Geliştiricisi Blockchain Oyun Ekibine Katıldı

SWIFT’in açıklamasında Symbiont’un Assembly adlı teknoloji platformunun kullanılarak kurumsal eylemlerin otomatikleştirileceği bilgisi paylaşıldı.

Bu çabanın bir parçası olarak SWIFT mesajlarından gelen kurumsal eylem verileri, SWIFT aracı tarafından çevrilerek Symbiont’un blockchain’ine yüklenecek. Symbiont’un akıllı sözleşme teknolojisi, daha sonra katılımcılar arasında paylaşılan bilgileri karşılaştırarak, çelişkileri ve tutarsızlıkları belirleyecek.

Pilot uygulama bu ay seçkin bir katılımcı grubuyla yapılacak. Testlerin başarılı olması halinde SWIFT, teknolojiyi daha fazla kurumsal etkinliği kapsayacak bir biçimde genişletmeyi planlıyor.

Haber Kaynağı www.coinkolik.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
SWIFT Sistemi, Blockchain’i Test Etmeye Başladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!