Rusya Uluslararası Ödemelerde Kripto Kullanımına Dair Mevzuatı Yıl Sonuna Kadar Tamamlamayı Planlıyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya sene sonuna kadar uluslararası ödemelerde kripto kullanımına dair bir mevzuat çıkarmayı planlıyor.

Rusya Başbakanı Mikhail Mishustin 13 Eylül tarihinde yaptığı açıklamada, 19 Aralık 2022’ye kadar Rusya’daki kripto para regülasyonları konusunda fikir birliğine varılması talimatını verdi. Başbakan özellikle Duma’yı ve diğer devlet yetkililerini Rusya’da dijital varlıkların ihracı ve dolaşımını regüle etme konusunda koordineli politikalar bulmaya çağırdı. Ayrıca kripto para madenciliği ve dijital varlıklarla sınır ötesi işlemler için de regülasyonların tamamlanmasını istedi.

Geçtiğimiz hafta Maliye Bakanı Yardımcı Alexei Moiseev tarafından yapılan açıklamada Rusya Merkez Bankası’nın Maliye Bakanlığı ile sınır ötesi ödemeler için dijital varlıkların kullanımı konusunda anlaştığını bildirmişti.

Rusya Merkez Bankası, sınır ötesi işlemlere izin vermesine rağmen yerel kripto para borsalarına ve dijital varlıkların yerel ödeme aracı olarak yasallaştırılmasına hala karşı çıkıyor. Uzmanlar, Rusya’nın dijital varlıkların yerel ekonomiye entegrasyonundan çok SWIFT yaptırımlarına karşın bir alternatif yaratmaya çalıştığını iddia ediyor.

Ülkede kripto paraların ödeme aracı olarak kullanılması yasak ancak kripto para ticareti, madencilik gibi faaliyetler serbest ayrıca henüz herhangi bir kripto ticaret platformu devlet tarafından onaylanmasa da Binance gibi yabancı borsaların faaliyetlerine izin veriliyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Rusya Uluslararası Ödemelerde Kripto Kullanımına Dair Mevzuatı Yıl Sonuna Kadar Tamamlamayı Planlıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!