Algorand bilançosunda Hodlnaut kaynaklı 35 milyon dolar açık olduğunu duyurdu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Algorand Vakfı, 8 Ağustos’ta çekimleri durduran ve zorlu günler geçiren kripto para kredi şirketi Hodlnaut ile ilişkileri dolayısıyla bilançosunda 35 milyon dolarlık USDC açığı olduğunu açıkladı.

Algorand, gömülü akıllı sözleşme işlevine sahip, kurumsal düzeyde blockchain altyapısıdır. Algorand Vakfı ise Algorand ekosisteminin geliştirilmesine odaklanan bir kâr amacı gütmeyen kuruluştur.

Duyuruyu internet sitesinde 9 Eylül’de yapan Algorand Vakfı, varlıkları mümkün olabildiğince kurtarmak için tüm yasal yolları deneyeceğini açıkladı.

Hodlnaut’un mali durumu, Anchor protokolünde TerraUSD’ye (UST) yaptığı 300 milyon dolarlık yatırımın, UST’nin dolar sabitini kaybetmesi ve LUNA token’ın çökmesinin ardından değer kaybetmesi nedeniyle epey kötüleşti. Likidite krizini gerekçe gösteren kripto kredi şirketi, tüm çekim ve alım satım işlemlerini askıya aldı.

Şirkete bundan birkaç hafta sonra Singapur mahkemesi tarafından geçici adli yönetici atandı. Bu sayede şirket, yatırımcılarının açacağı olası davalardan bir süreliğine korunmuş olacak.

Today we informed the community about our USDC exposure to Hodlnaut after they suspended withdrawals from their platform on August 8, 2022.

The full details can be found here: https://t.co/4pLkSiKW7b

— Algorand Foundation (@AlgoFoundation) September 9, 2022

Algorand Vakfı, platformda kilitli çoğu yatırımın kısa vadeli kilitli mevduatlar olduğunu, fakat Hodlnaut’un çekimleri durdurması nedeniyle bu mevduats erişilemediğini açıkladı.

Diğer yandan Vakıf, 35 milyon doların vakfın varlıklarının yüzde 3’ten azını temsil ettiğini ve bundan kaynaklı operasyonel sorunlar veya likidite sorunları yaşanmasının beklenmediğini ekledi:

“Hazinede fazla olan fonların bir kısmını, Algorant ekosistem gelişimi amacıyla kâr elde etmek için yatırıyoruz. Hodlnaut’taki fonlar da bu amaçla yatırılmıştı.”

Hodlnaut, likidite sorunlarını geçici adli yönetim altında çözecek.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Algorand bilançosunda Hodlnaut kaynaklı 35 milyon dolar açık olduğunu duyurdu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!