Vitalik Buterin, ENS Alan Adlarına Yeni Ücret Tarifesi Önerdi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum’un Kurucusu Vitalik Buterin, Ethereum Ad Hizmetlerine yeni ücret tarifesi önerdi. Öneri kısaca tüm ENS alan adları için tekrarlayan bir ücret tarifesini içermektedir. Ayrıca Vitalik ENS Etki Alanı sisteminin, ENS Merkezi Olmayan Özerk Kuruluşun kritik kamu malları üzerinde etkili bir şekilde çalışması için yeterli gelir toplamadığını iddia etti. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Vitalik Buterin’in ENS Tarifesi!

Kripto milyarderi, alan adlarını bu kadar ucuza satmanın zarara sebep olduğunu açıkladı. Ayrıca buna yönelik mevcut ENS tahsis sisteminin, bölgeleri tahsis etmek için uygun ve en ekonomik yol olmadığını belirtti. 5 harfli bir alan adı kaydettirmek için mevcut toplam ücret, yalnızca yıllık 5 dolara denk gelmektedir. Vitalik Buterin’e göre Etki Alanlarının satışından elde edilen gelir ekosistemi geliştirmek için yetersiz kalıyor.

Bu alan adlarının indirimli fiyatlarla satılması, onları 2017’de satın alan ENS yatırımcıları için sorun değildi. İnsanların bunları şimdi satın alması hala basittir Ancak Vitalik, ENS alan adlarının spekülatif alım ve satımının gelecekte ENS DAO ekosistemini kolayca etkileyebileceği konusunda endişeli. Vitalik konu hakkında, ‘Statüko adalet açısından da kötü durumda. 2017’de tüm alan adlarını ucuza satın almak yatırımcılar için harikaydı. 2022’de de sorun yok. Ancak sonuçlar 2050’de sistemi ciddi şekilde engelleyecektir’ dedi.

ENS yinelenen ücretin standart oranı 5 dolara (yılda 160 dolara giden 4 harfli alan adları hariç) sabitken, Vitalik bakım ücretinin piyasanın Alan Adı talebine bağlanmasını istemektedir. Ayrıca teklif, etki alanının yıllık bakım ücretinin pazarın yönüne göre dalgalanacağı anlamına gelmektedir. Fiyat başlangıçta teklif sahiplerinden alınacaktır. Bu teklif, herkese belirli bir alan adı için teklif verme şansı vererek piyasaları canlandıracaktır. Vitalik’in bakış açısına göre, teklif 4 hafta veya daha uzun bir süre açık kalmalıdır. Kaldığı durumda etki alanının değeri yükselecektir.

Yenilenen Fiyatlar!

Bir teklif sahibi, teklif verme işlemi sırasında teklif fiyatını akıllı bir sözleşme olarak gönderecektir. Etki alanının sahibi, teklif sahibinin teklifini reddetme veya kabul etme seçeneğine sahip olacaktır. Teklif sahibi teklifi geri çekerse, bir daha ki sefere daha yüksek teklif yapmak zorunda kalacaktır. Ayrıca teklif veren alan adı için önemli miktarda teklif verirse, sahibi Alan Adını teklif verene Alan Adının değerinden çok daha pahalıya satabilecektir. Bu sürüm, mevcut ENS Etki Alanı sahipleri için önemli olabilecek bir özellik içermektedir.

Vitalik’e göre, sınırlandırılmış talebe dayalı normal fiyatlandırma, teklifsiz bir alan adının yıllık ücret ödememesini sağlar. Ayrıca mevcut teklifler, Alan ücretini maksimum 5 doları eşiğine yükseltebilecektir. Bu kavram, alan sahiplerinin alan adlarını korumak için nominal yıllık maliyetler ödeyeceği anlamına gelmektedir. Vitalik’in önerileri, ENS DAO tahsislerinde tarafsızlığın açık göstergesi olarak yorumlanmıştır.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Vitalik Buterin, ENS Alan Adlarına Yeni Ücret Tarifesi Önerdi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!