Tanınmış Araç Markası Ford, Metaverse’e Giriş Yapacak!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şirketin, Metaverse ve NFT alanındaki gelecekteki girişimlerini kapsayan bir ticari marka başvurusunda bulunduğu açıklandı. Amerikalı bir otomobil üreticisi olan Ford Motor Company, NFT’ler ve Metaverse dünyasına girmeye hazırlanırken, 19 ticari marka başvurusu yaptı. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Ford NFT ve Metaverse Dünyasında!

Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticaret Ofisi’ne (USPTO) kayıtlı bir ticari marka avukatı olan Mike Kondoudis, şirketin Mustang, Bronco, Lincoln, Explorer ve F-150 dahil olmak üzere otomobil markaları için 19 ticari marka başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Ticari marka uygulamaları, NFT’ler için öngörülen bir çevrimiçi pazarını içermektedir. Bunun yanı sıra otomobillerin, kamyonların, kamyonetlerin, SUV’lerin ve işletmelerine yönelik kıyafetlerin sanal versiyonlarını içerir. Otomobil üreticisi tarafından 2 Eylül’de sunulan USPTO dosyalarına göre Ford araçlarının, SUV’lerinin, kamyonlarının ve kamyonetlerinin NFT’ler tarafından doğrulanacak dijital görüntülerini üretmeyi planlamaktadır.

Şirket, sanal ve artırılmış gerçeklik ticaret sergilerine benzer bir yaklaşım sergileyeceğini açıklamıştır. Ayrıca bunun gibi çevrimiçi sanal dünyalarda kullanım için giyim, aksesuar ve araç parçalarını içeren planlarını da açıkladı. Konsepte indirilebilir sanal ürünler bulundurulacaktır. Ayrıca bilgisayar programları planları olduğunu da belirtilmiştir. Ek olarak, ‘diğerlerinin dijital sanat eserleri’ için bir çevrimiçi pazarın planlanmaktadır. Bu kapsamda NFT’ler ve dijital koleksiyon ürünleri içeren çevrimiçi perakende mağaza hizmetleri geliştirilecektir. Ford İcra Kurulu Başkanı Bill Ford ve CEO Jim Farley, kurumsal giderleri azaltmak için küresel işgücünde önemli personel azalması açıklamasından bir aydan kısa bir süre sonra, Ford Web3 alanına girmeye karar vermiştir.

Metaverse Dünyaları ve Otomobil Şirketleri

Ford, Metaverse pazarına giren ilk otomobil üreticisi değildir. Bentley ve Lamborghini gibi premium otomobil üreticileri şimdiden NFT koleksiyonlarını piyasaya sürmüştür. Ayrıca Nissan, Toyota ve Hyundai gibi otomobil üreticileri hızla genişleyen Metaverse alanına girişlerini bildirmişlerdir.

Yaklaşık iki hafta önce W Mortors, Metaverse’e girişini duyurmuştur. W Motors Metaverse, dijital topluluktaki insanların bir araya gelebileceği bir yer olarak tasarlanmıştır. Ayrıca insanlara araba tasarlamak ve yarış oyunları oynamak için farklı bir yollar sunacaktır. Yeni W Motors araçlarından oluşan 10.000 ‘HyperWolves’ NFT’den oluşmaktadır. Bir başka yeni duyuruda Renault’tan geldi. 7 Eylül’de yapılan duyuruya göre şirket, Sandbox ile Metaverse’e giriş yapacaktır. Yapılan açıklamalara göre, otomotiv endüstrisinde tarihi bir marka olan Renault, Metaverse alanına girmek için Ethereum tabanlı bir Metaverse platformu olan The Sandbox ile ortaklık kurdu. Renault bu ortaklıkla, Metaverse’te marka varlığını kurmak istemektedir. Ayrıca müşterilerine Renault tabanlı sanal otomotiv deneyimleri sunmayı hedeflemektedir.

Son dönemde artan başvurularla beraber girişimler resmiyet kazanmaktadır. Girişimlerin resmiyete dökülmesi sektör için son derece önemlidir. Bu anlaşmalar, ileride planlanan girişimlere ön ayak olacaktır. Artan popülerlikle beraber birçok fayda sağlanması söz konusudur. NFT’ler ve Metaverse hemen hemen hayatımızın her alanında karşımıza çıkmaktadır.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Tanınmış Araç Markası Ford, Metaverse’e Giriş Yapacak!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!