Hangi ülkeler kripto için “vergi cehennemi?”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küresel kripto para vergi kuralları ülkeden ülke değişiklik gösteriyor. Kimi ülkeler, vatandaşlarını epey zorlayan aşırı kripto vergi politikaları uygulamaya koydu.

Kripto analiz şirketi Coincub tarafından yapılan araştırmaya göre, sakinleri için kripto vergi bakımından en kötü ülke konumunda Belçika bulunuyor. Bu sıralama, kripto gelirlerine veya değer artışlarına uygulanan vergiler dikkate alınarak oluşturuldu.

Belçika, kripto işlemlerine uyguladığı yüzde 33’lük dev değer artışı vergisi ile biliniyor. Ülke, buna ek olarak kripto işlemlerinden elde edilen profesyonel gelire de yüzde 50’ye kadar kargo uyguluyor. Belçika, sıkı kripto vergi yasalarını 2017’de yürürlüğe koydu.

Coincub’ın perşembe günü yayımlanan vergi sıralamasına göre; İzlanda, İsrail, Filipinler ve Japonya da kripto yatırımcıları için pek cazip ülkeler değil.

İzlanda’da 7.000 dolara kadar tüm kripto değer artışları yüzde 40 vergiye tâbi tutuluyor. Bu miktarın üzerindeki artışlara ise yüzde 46 vergi uygulanıyor. İsrail’in vergi yasalarına göre ise, kripto satışları çoğunlukla değer artışı vergisi kapsamına girerken, bu vergi türünde ise yüzde 33 vergi uygulanıyor. Diğer yandan, kripto işlemlerinin ticari gelir vergisini de kapsaması halinde, uygulanan vergi yüzde 50’yi bulabiliyor.

Filipinler’de 4.500 doların altındaki kripto gelirlerine vergi uygulanmıyor. Bu seviyeden sonra elde edilen tüm gelirler ise yüzde 35 vergiye tabi oluyor. Filipinler hükümeti 2024’e kadar yeni kripto vergileri getirmeyi tartışırken, Hindistan örneğini izleyeceği ve tüm kripto gelirlerine yüzde 30 vergi uygulayacağından endişe ediliyor.

Coincub’ın kripto vergileri için en kötü beş ülke listesinde Japonya tamamlıyor. Ülkede çeşitli gelir olarak değerlendirilen gelirler için kademeli vergi sistemi uygulanıyor. Bu vergi oranını da toplam kâra dayalı olarak yüzde 5 ile 45 arasında değişiklik gösteriyor.

Sıkı kripto vergi politikaları uygulayan diğer ülkeler arasında Hindistan, Avusturya, ABD, Norveç, Danimarka ve Fransa bulunuyor. Kripto dostu ülkeler arasında ise İtalya, İsviçre, Fransa ve Slovenya sayılıyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Hangi ülkeler kripto için “vergi cehennemi?”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!