Madencilik şirketi Hut 8’in Bitcoin birikimi 8.000 BTC’yi aştı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kanadalı madencilik şirketi Hut 8, kripto para piyasasındaki kötü koşullara rağmen madenciliğini yaptığı Bitcoin’leri (BTC) biriktirmeye devam ediyor. Şirketin Bitcoin birikim miktarı 8.000 coin’i aştı.

Hut 8, Ağustos 2022 tarihli madencilik raporunda Bitcoin birikimlerinin ay içerisinde 375 BTC arttığını ve toplam rezervinin 8.111 BTC’yi bulduğunu açıkladı. Hut 8, ay boyunca exahash başına 125,8 BTC oran ile günlük 12,1 BTC’nin madenciliğini yaptığını duyurdu.

Diğer tüm madencilik faaliyetleri, devam eden kripto para piyasası nedeniyle BTC birikimlerinin bir kısmını satmak zorunda kalırken, Hut 8 ise “uzun süreli HODL stratejisi” olarak tanımladığı stratejiye sadık kaldı ve madenciliğini yaptığı tüm BTC’leri elinde tuttu.

Hut 8, buna ek olarak Kelowna, Kanada’daki ana veri merkezine 180 adet Nvidia GPU kurduğunu belirtti. Merkezde mevcut durumda Ether (ETH) madenciliği yapılsa da, bu ay gerçekleşecek Merge sonrası, söz konusu ekipmanlar yapay zeka, makine öğrenimi veya VFX render hizmetleri sunmak için kullanılacak.

İlginizi çekebilir: Bitcoin madencilik ısısını yeniden kullanmak küresel enerji krizini çözebilir – Rapor

Hut 8, diğer yandan Çin’den ASIC MicroBT madencilik ekipmanları satın alarak madencilik kapasitesini artırmaya devam ediyor. Şirket, Ekim 2021’de 12.000 yeni MicroBT M30S, M30S+ ve M30S++ ekipman için toplamda 58,7 milyon dolar ödedi. Madencilik şirketi, 2022 boyunca her ay 1000 makine siparişini teslim aldı.

Sektörün uzmanları, Ethereum Merge’ün iş ispatı (PoW) mutabakat algoritması kullanan diğer kripto paralar üzerindeki olası etkileri konusunda uyarıyor. Ethereum, Beacon Chain üzerinde faaliyet gösteren hisse ispatı ağa geçtiğinde, o tarihe kadar ağın güvenliğini sağlamış madenciler, madenciliğe devam edebilmek için diğer ağlara akın edebilir.

Ethereum Classic (ETC), blockchain gezgini ve madencilik havuzu işleticisi BTC.com’un yeni ETC havuzu başlatmasıyla, eylül ayında yüzde 10’dan fazla değer kazandı. Yeni havuz, üç aylık dönem boyunca sıfır ücret ile madencilik yapmaya olanak sağlayacak.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Madencilik şirketi Hut 8’in Bitcoin birikimi 8.000 BTC’yi aştı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!