Ethereum Merge Etkisi: Ethereum Classic Hashrate Artıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ethereum Blockchain ağı madencilik sektörünün en önemli aktörlerinden biriydi. Ancak Ethereum‘un verimliliğini artırmak üzere yaptığı konsensüs değişikliği, PoW madencilerinin yatırımlarının ne yazık ki boşa gitmesine neden oldu. Ancak madencilerin yeni bir çözümü daha var. Ethereum’un eski fork’u: Etherum Classic.

Kaynak: 2Miners

Ethereum PoS’a Geçiyor, Ethereum Classic Hashrate Artıyor

Ethereum Blockchain ağı 2016 yılının Temmuz ayında oldukça kritik bir olay yaşamış ve fork’lanmıştı. 1.92 milyonuncu blok yüksekliğinde yaşanan fork, bir hacker’ın 3.6 milyon ETH çalması ve geliştiricilerin bu çalınan varlıkları geri sahiplerine verip vermemesi konusunda anlaşmazlık yaşaması sonrası gerçekleşmişti. O günden bu yada iki farklı ağ olarak hayatına devam eden Ethereum Classic, günümüzde Ethereum madencilerinin kurtuluş limanı olmuş durumda.

Cihazlarının boşuna gitmemesi için yeni alanlar arayan madenciler, Ethereum’un fork’u Classic’e yöneliyor. Bu durum ağın Hashrate’ini yükseltirken ağın zorluğu da son yılların en yüksek seviyesine ulaşmış durumda. 628.12T‘de olan zorluk, ortalama 48.5TH/s ile işleniyor.

İlginizi çekebilir: Ethereum Bellatrix Yükseltmesi Gerçekleşti!

Ethereum Merge Etkisi Ethereum Classic Hashrate Artiyor 1

Sadece Zorluk ve Hashrate Değil, Fiyat da Artıyor

Ethereum Classic ağının yerel kriptosu ETC, yaşanan Ethereum Merge gelişmeleri ile birlikte oldukça iyi performans gösterdi. Öyle ki Temmuz 2022’de 14 dolarlık ortalama fiyatı olan ETC, günümüzde 40.50 dolardan alıcı buluyor. ETC’nin güncel verileri ise şu şekilde.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ethereum Merge Etkisi: Ethereum Classic Hashrate Artıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!