Metaverse Dünyasında NFT’lerin Kullanım Alanları!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Metaverse, insanların oyun oynayabileceği, çalışabileceği, iş birliği yapabileceği veya canlı etkinliklere katılabileceği bir 3D sanal ortamlar ağıdır. Bir paralel evren kavramı olarak, yalnızca fiziksel dünyamızı taklit etmekle yetinmemektedir. Aynı zamanda sonsuz sürükleyici deneyimler yaratmak için onunla birleşmenin yollarını da önümüze sunmaktadır. Pek çok teknoloji, henüz tam olarak gerçekleştirilmemiş olan bu vizyonun ilk adımını oluşturacaktır. Bunların arasında Blockchain, sanal ve artırılmış gerçeklikler, 5G, yapay zeka ve nesnelerin interneti yer almaktadır. NFT’lerin bu teknolojilerin yakınsamasında oynayacağı hayati bir rol vardır. İleri görüşlü şirketler, onları Metaverse projelerine farklı türde dijital varlıklar olarak entegre ederek NFT’lerin potansiyelini keşfetmeye çalışıyor. Bu yazımızda NFXhaber olarak, NFT’lerin Metaverse dünyasında ki önemini sizler için derledik.

Metaverse ve NFT

Metaverse dünyalarında NFT’lerin kullanım örnekleri oldukça fazladır. Ancak sektör henüz başlangıç aşamasında olduğundan dolayı bunlar sadece bizim bildiklerimizdir. İleride nasıl girişimler ve kullanım alanları olacağını hayal güçleri belirleyecektir. Birkaçını yakından inceleyecek olursak Metaverse’te NFT’ler sanal araziler olarak karşımıza çıkmaktadır. Sanal araziler dijital gayrimenkul parçalarından oluşmaktadır. Decentraland veya Sandbox gibi Blockchain Metaverse projeleri bu sanal alanları NFT olarak satıyor. NFT’ler platformlarda bir tapu işlevi görmektedir. Ayrıca alıcılara bu arazilerin mülkiyetini verir. Sonuç olarak, mal sahipleri varlıklarını kontrol eder ve birçok ekonomik avantajdan yararlanır.

Örneği derinleştirecek olursak, arazi sahipleri varlıklarını OpenSea gibi NFT pazaryerlerinde kar amacıyla satabilirler. Ayrıca bazı Metaverse projeleri arazi kiralamaya da izin verir. Örneğin, Sandbox arazi sahipleri, arazileri oyun yaratıcılarına kiralayarak pasif gelir elde edebilmektedir. Ayrıca diğer oyuncular topraklarını ziyaret edip oyunlarla etkileşime girdiğinde gelir elde etmek için kendi oyunlarını da oluşturabilirler.

Başka bir alanı inceleyecek olursak NFT’ler, konserler veya sanat sergileri gibi özel Metaverse etkinliklerine erişim için bilet görevi görmektedir. Bu token kapılı olaylar, özellikle Decentraland Metaverse’de son dönemde moda haline gelmiştir. Deadfellaz koleksiyonu ekibinin ev sahipliği yaptığı Cadılar Bayramı partisi, bunun için özel bir örnek olmuştur. Parti, ünlü DJ Steve Aoki ile ortaklaşa gerçekleştirilmiştir. Ayrıca sadece Deadfellaz veya Steve Aoki NFT sahiplerine açıktır.

NFT avatarları da başka bir kullanım örneğidir. Avatar olarak bilinen dijital bir temsil kullanılarak bir Metaverse’e katılmak mümkündür. Avatarın bir NFT olması gerekmemektedir. Ancak eğer NFT’se, benzersiz olacaktır. RTFKT’nin CloneX NFT’leri ve Bored Ape Yacht Club NFT’leri gibi son yıllarda manşetlere çıkan öne çıkan profil resmi (PFP) NFT projeleri, Metaverse avatar projelerine örnek verilmektedir. Bu dijital NFT sanatlarının sahipleri, yakın gelecekte profil resimlerini 3D avatarlara dönüştürebileceklerdir.

Moda NFT’leri

NFT’lerin Metaverse ile yakından ilgili olduğu bir başka sıcak konu da dijital modadır. İnsanlar benzersiz tarzlarını dijital alanda da temsil etmeye hevesli oldukları için bu çok büyük bir alandır. Bu konuda tanınmış markalarla birçok iş birliği gerçekleştirilmiştir. Spor giyim markası Adidas ile NFT devleri BAYC ve Punks Comic arasında, bir NFT’nin 30.000 modellemesinden oluşan bir koleksiyona sahip kayda değer bir ortaklık bulunmaktadır.Bir başka ortak NFT moda girişimi, Under Armor ve basketbolcu Stephen Curry arasında gerçekleşmiştir. NFT’ler, Curry’nin tüm zamanların NBA rekorunu kırdığında giydiği üç sayılık atışların dijital kopyalarından oluşmaktadır.

Oyna Kazan Metaverse Dünyasının En Değerli Alanı!

Oyunlar, Metaverse projelerinin en değerli alanıdır. Oyna kazan (p2e) modelleri, eğlenmenin yanı sıra parasal teşvikler kazanmayı da sağladığı için dünyanın her yerinden oyuncuların dikkatini çekmektedir. Bu oyunlarda görünümler, kılıçlar ve kahramanlar gibi oyun içi varlıkların tümü NFT’lerdir. Böylece, geleneksel video oyunlarının aksine, alıcıları onlara sahip olmaktadır.

P2e oyunları, Metaverse’ün ana akım olarak benimsenmesi için çok önemlidir. Oyuncular teknoloji konusunda bilgili ve zaten Metaverse benzeri oyun ortamlarıyla meşgul oldukları için, Axie Infinity, Illuvium ve Star Atlas gibi NFT oyun öncülerinin hepsinin kendi Metaverse’lerini inşa etmesi şaşırtıcı değildir. Bu girişimler hem NFT’leri hem de Metaverse dünyalarını bir sonra ki seviyeye taşımaya yardımcı olmaktadır.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Metaverse Dünyasında NFT’lerin Kullanım Alanları!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!