Crypto.com, UEFA ile 495 milyon dolarlık sponsorluk anlaşmasından çekildi: Rapor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para borsası Crypto.com’un Avrupa Futbol Dernekleri Birliği Şampiyonlar Ligi ile yaptığı yarım milyar dolarlık sponsorluk anlaşmasından çekildiği bildirildi.

SportBusiness’ın çarşamba günü yayımladığı bir rapora göre Crypto.com, yasal ekibinin Birleşik Krallık, Fransa ve İtalya’daki borsa lisanslarıyla ilgili düzenleyici endişeleri öne sürerek Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) ile yakında imzalayacağı 495 milyon dolarlık bir anlaşmadan çekildi. Crypto.com’un markası, anlaşmanın gerçekleşmesi durumunda 2027’de sona erecek ve sezon başına yaklaşık 100 milyon dolarlık bir maliyetle UEFA Şampiyonlar Ligi için beş sezon boyunca var olacaktı.

Uefa narrowly missed out on what was set to be one of its largest-ever sponsorships for the Champions League earlier this summer when a deal with the cryptocurrency platform fell through at the last moment, SportBusiness understands. https://t.co/nnD5CjmF8Z

— SportBusiness (@SportBusiness) August 31, 2022

Spor haber kaynağı ayrıca Crypto.com’un, Şampiyonlar Ligi’nin, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesine cevaben Rus devletine ait enerji şirketi Gazprom’u bırakmasının ardından potansiyel bir sponsor olarak devreye girdiğini de bildirdi. Avrupa’nın birçok bölgesi, Rusya’nın eylemlerinin ardından savaş sırasında ülkenin ekonomisine katkı sağlamamak adına petrol ve gaz arzından bağımsız olma planlarını açıklamıştı.

Crypto.com daha önce spor salonları ve takımları için büyük sponsorluklar duyurmuştu ve reklam maliyetleri için de milyonlarca dolar ödemişti.

Borsa, 2021’de Sprint serisi için Formula 1 ile ortaklık kurdu, ayrıca daha önce yarış etkinliğinde Aston Martin takımına sponsor olmayı kabul etti ve Los Angeles’ın Staples Center’ını, Crypto.com Arena olarak yeniden adlandırmak için 20 yıl sürecek 700 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı. Borsa, 2022’de ise Avustralya Futbol Ligi ile 25 milyon dolarlık beş yıl sürecek bir sponsorluk anlaşması başlattı ve Katar’daki FIFA Dünya Kupası’nın resmi sponsorlarından biri oldu.

Crypto.com CEO’su Kris Marszalek, son piyasa düşüşü dönemine denk gelen haziran ayında borsanın, çalışanlarının yüzde 5’ine denk gelen 260 kişiyi işten çıkaracağını duyurmuştu. Kripto fiyatlarındaki düşüşün, borsanın uzun vadeli sponsorluk anlaşmalarını olumsuz etkileyip etkilemeyeceği de henüz netlik kazamadı.

Cointelegraph, Crypto.com’a ulaştı, ancak yazının yayımlandığı esnada henüz bir geri dönüş alamadı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Crypto.com, UEFA ile 495 milyon dolarlık sponsorluk anlaşmasından çekildi: Rapor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!