Anchor, Terra’nın Hacmini Şişirmekle Suçlanıyor • Coinkolik

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Terra ekosistem çöküşünün etkileri devam ediyor. Çeşitli soruşturmalarla karşı karşıya kalan Terraform Labs ve bağlı kuruluşları hakkındaki iddialar çoğalıyor. Son olarak Güney Koreli devlet yayıncısı KBS’nin bildirdiğine göre Anchor Protocol, Terra’nın hacmini şişirmekle suçlanıyor.

Terra, Anchor’un Başını Ağrıtmaya Devam Ediyor!

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Terra ekosisteminde yaşanan çöküş, beraberinde birçok şirketi iflasa sürükledi. Yaşanan bu çöküşten önce DeFi platformunda “en yüksek ticaret hacmi” ile övünen Terra’nın yaklaşık 250 bin Güney Koreli yatırımcısı bulunuyordu. KBS’ye göre, Anchor Protocol’deki TerraUSD mevduatları, kredileri ve teminat hizmetlerindeki bu yatırımcıların en büyükleri aslında Terraform Labs ve bağlı kuruluşları içeriyor.

Güney Koreli eyalet savcılarının da soruşturduğu “şişirme” olayında; yatırımcıların ekosistemin stablecoin’ine ve yerel kriptolara olan güvenini kazanmak için sayıları kendi kendine şişirdiği belirtiliyor. Olayı destekleyen en önemli durum ise Anchor Protocol’ün TerraUSD mevduatlarına yüzde 19,5’e varan APY getirmiş olması.

İlginizi çekebilir: Sky Mavis CEO’sundan 3 Milyon Dolarlık Transfer

KBS’nin raporlarında; “Bu hizmetin önemli bir bölümünün Terra’nın ‘öz yatırımı’ ile sürdürüldüğü ortaya çıktı. Müşteri listesi incelendikten sonra Terra’nın mevduat, kredi ve teminatlarını en çok kullanan müşterilerin Terra ve Terra’nın yatırımcılarından başkası olmadığı tespit edildi.” detayları yer aldı.

Bu iddiaları araştıran eyalet savcılarının yanı sıra, ABD’de Terra’nın CEO’su Do Kwon ve diğer yatırımcıların kripto fiyatını şişirdiğini iddia eden başka bir toplu dava daha açıldı.

Haber Kaynağı www.coinkolik.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Anchor, Terra’nın Hacmini Şişirmekle Suçlanıyor • Coinkolik
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!