Dogecoin fiyatı Musk’ın Twitter kararının ardından IH&S hedefini kaçırdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dogecoin (DOGE), Elon Musk ve Twitter arasındaki sıcak tartışma devam ederken çok beklenen yukarı yönde teknik hedefini kaçırdı ve geçtiğimiz hafta boyunca neredeyse yüzde 10 değer kaybetti.

Musk, DOGE fiyatını kötü etkiledi

Neler olduğunu kısaca hatırlamak gerekirse: Şirketleri Tesla, SpaceX ve Vegas Loop’ta DOGE ödemelerini kabul eden Musk, nisan ayında Twitter için de aynı ödeme yöntemini önermişti.

Bitcoin spoofs a breakout while Dogecoin jumps on Elon Musk’s Twitter takeover news. https://t.co/dlMH5u5jaf

— Cointelegraph (@Cointelegraph) April 25, 2022

Ne var ki Musk-Twitter anlaşması, milyarderin platformu 44 milyar dolara satın almaktan vazgeçmesiyle tatsız bir hal aldı. Twitter, buna karşılık Musk’a dava açtı ve fikrinin piyasalarda küresel çapta görülen kargaşa nedeniyle şahsen zarara uğramasından sonra değiştiğini iddia etti.

Bazı Dogecoin yatırımcıları, Musk’ın Twitter’ı satın almasının tokenin aylık 330 milyon aktif kullanıcıya sahip platformda yaygınlık kazanmasını sağlayacağı beklentisiyle DOGE/USD paritesinde yükseliş sinyali için anlaşmayı yakından takip ediyordu.

#Dogecoin | The number of large transactions on the $DOGE network with a value greater than $100,000 just reached a four-month high at 2,400 transactions.

Such market behavior can act as a proxy for whales’ activity, suggesting how they may be positioning for a big price move. pic.twitter.com/K49QfXFVYb

— Ali Martinez (@ali_charts) April 26, 2022

Dogecoin IH&S hedefini kaçırdı

Dogecoin, Musk’ın 8 Temmuz’da Twitter’ı satın almaktan vazgeçtiğini duyurmasının ardından yüzde 19,5 değer kaybetti. DOGE, bu fiyat hareketiyle fiyatı 0,112 dolara taşıyabilecek “ters baş ve omuzlar (IH&S)” formasyonunu da geçersiz kılmış oldu.

DOGE/USD paritesinin IH&S formasyonunu gösteren günlük fiyat grafiği. Kaynak: TradingView

Dogecoin, şimdi ise aşağıdaki grafikte de görüldüğü gibi 0,06 dolar yakınındaki “orta kanal desteğine” tutunurken, fiyat hareketindeki belirsizliği koruyor.

DOGE/USD paritesinin üç günlük fiyat grafiği. Kaynak: TradingView

DOGE fiyatı, söz konusu destekten kesin bir şekilde fırlayabilmesi halinde 0,09 doları hedefleyebilir. Bu hedef, Mayıs 2021’den beri direnç işlevi gören alçalan trend çizgisiyle (dağıtım seviyesi) de kesişiyor.

Desteği altına gerilenmesi ise güncel kurun yüzde 32 altının, yani 0,04 doların test edilmesiyle sonuçlanabilir. Bu seviye de Nisan 2021’den beri destek görevi gören bir başka alçalan trend çizgisiyle (birikim seviyesi) kesişiyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Dogecoin fiyatı Musk’ın Twitter kararının ardından IH&S hedefini kaçırdı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!